Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

28. januar 2019

Osnutek Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2019 sprejet z veliko večino, imenovani člani in članice večine delovnih teles in Nadzornega odbora OT

Svetnice in svetniki Občine Tržič so na svoji 2. seji izvolili članice in člane svojih delovnih teles in Nadzornega odbora OT. Imenovana sta bila dva predstavnika ustanovitelja v Svet javnega zavoda Tržiški muzej, kot tudi predstavnica v Svet lokalnih skupnosti – organ Centra za socialno delo Gorenjska. Z veliko večino je bil sprejet osnutek Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2019, medtem ko je cilj proračun za tekoče leto 2019 dokončno sprejeti na 3. seji, ki bo predvidoma, 21. februarja. Statistika je pokazala, da je za nami še eno uspešno leto skozi oči turizma v Občini Tržič.

Občinska uprava Občine Tržič se še vedno intenzivno ukvarja s pripravo zaključnega računa proračuna Občine Tržič za leto 2018. S predsedniki in predsednicami vseh 13 krajevnih skupnosti po Občini Tržič potekajo usklajevanja glede finančnega poslovanja za leto 2018. Glede na rezultat minulih lokalnih volitev je bilo izvoljenih devet novih predsednikov oz. predsednic KS, zato poteka urejanje dokumentacije oz. pooblastil za poslovanje KS ter seznanjanje z aktualnimi predpisi na področju lokalne samouprave.

2018 še eno uspešno leto skozi oči turizma v Občini Tržič

V letu 2018 je bilo v Občini Tržič 15.701 nočitev, od tega 2.484 domačih nočitev in kar 13.217 nočitev tujih gostov. V primerjavi z letom 2017 je bilo lani 867 nočitev gostov več, tako da trend naraščanja nočitev v Občini Tržič narašča. Medtem ko se število nočitev domačih gostov v zadnjih štirih letih giblje med 2.000 in 2.700 na leto, pa se je število nočitev tujih gostov od leta 2015 (3.721) povečalo za kar 9.496 nočitev.

V Tržiču je bilo letos 6.374 gostov, od tega 1.553 domačih in 4.821 tujih gostov. V povprečju so v naši občin ostali 2,46 dni. Ob tem je potrebno dodati, da je bilo več kot pol (9.027) nočitev opravljenih v juliju in avgustu. Med tujimi gosti so največ nočitev ustvarili Nemci, sledijo jim Belgijci, Nizozemci, Francozi in Italijani. Od teh imajo najdaljšo dobo bivanja Belgijci (3,75 dni).

Poleg navedenega lahko številu gostov prištejemo tudi GUC Zelenico, kjer je bilo v letu 2018 nekaj manj kot 2.000 nočitev.

O lepotah Tržiča je v minulem tednu pisala tudi znana blogerka Adele. Več o njenem zapisu z zanimivimi fotografijami si lahko preberete TUKAJ.

Seja Občinskega sveta Občine Tržič

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Tržič so na svoji 2. seji, ki je potekala v četrtek, 24. januarja, imenovali svoja delovna telesa, in sicer: Odbor za okolje in prostor, Odbor za gospodarstvo in gospodarske javne službe in Odbor za družbene dejavnosti ter Nadzorni odbor Občine Tržič, medtem ko, zaradi premajhnega števila prijav, Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) vse do 11. februarja še vedno lahko predlagate kandidatke in kandidate za imenovanje članic in članov v Komisijo za proračun in zaključni račun ter v Statutarno pravno komisijo.

V Svet javnega zavoda Tržiški muzej sta bila kot predstavnika ustanovitelja imenovana Bojan Veselinovič in Andreja Poljanšek, v Svet lokalnih skupnosti – organ Centra za socialno delo Gorenjska pa Jolanda Stelzer.

Z veliko večino je bil sprejet osnutek Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2019. Osnutek je podprlo dvajset svetnic in svetnikov, proti pa je bil zgolj eden. Župan mag. Borut Sajovic je na seji poudaril, da je cilj in v interesu Občine Tržič, da je proračun sprejet na naslednji seji Občinskega sveta Občine Tržič, ki bo predvidoma potekala 21. februarja. Dodal je, da je Občinska uprava pri pripravi upoštevala želje in potrebe občank in občanov, hkrati pa je pripravljen osnutek mogoče še dodatno izpopolniti z amandmaji.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...