Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

7. maj 2018

Dela na gradbiščih intenzivno potekajo

Obnova Zadraškega mostu in ceste do prvega odcepa za Žiganjo vas

Potekajo dela na temeljenju mostnih opornikov – izvedba pilotov in sanacijska dela na krilnih zidovih z izvedbo torkreta. Hkrati poteka zamenjava spodnjega ustroja ceste na najbolj poškodovanih delih  na vozišču od mostu proti Žiganji vas.  Od 11. do 17. maja je predvidena preplastitev ceste od mostu do prvega odcepa za  Žiganjo vas. V času preplastitve bo cesta popolnoma zaprta, obvoz pa bo mogoč preko Zadrage.

Območje za glamping v Bistrici pri Tržiču

Gradbena dela na opremljanju območja s komunalnimi vodi so praktično zaključena, kar bo omogočilo najemniku območja postavitev lesenih hišk in zunanjo ureditev območja.

Dela na Cesti Leše-Peračica že potekajo

Občina Tržič in župan držita dano besedo in dela potekajo v skladu z načrtom in pričakovanji. Trenutno urejamo cesto na meji med občinama, ki je kilometer stran iz vasi Leše. Na tržiški strani urejamo okrog kilometer dolg odsek, za okrog štiristo metrov pa bodo poskrbeli pri naših dobrih sosedih v občini Radovljica. Vrednost del na tržiški strani je slabih dvesto tisočakov, najugodnejši in izbrani ponudnik pa je podjetje Levar. Zamenjujemo celoten ustroj slabo utrjene ceste, urejamo meteorne in zaledne vode, na koncu pa bomo celotno vozišče preplastili in nadgradili cestno signalizacijo.

Cesto Leše-Peračica urejamo na obeh straneh občinske meje, kar še tesneje povezuje obe prijateljski občini. Dela bodo končana predvidoma do konca junija, ko bomo izvedli trajno asfaltno preplastitev, ki si jo domačini želijo in zaslužijo že desetletja. Pridobitev, ki jih prinaša skorajšnja izgradnja, bo veliko: od lažjega in še tesnejšega povezovanja vasi do izboljšanja pogojev za rekreacijo in druženje ter duhovno sprostitev na vse bolj priljubljeni Roženvenski poti. Cesta bo skrajšala pot domačinov do avtoceste in romarskega središča, hkrati pa izboljšuje tudi pogoje za gospodarjenje z gozdovi in kmetijskimi zemljišči ter omogoča varnejše kolesarjenje.

Župan se še posebej zahvaljuje za sodelovanje, razumevanje in potrpljenje Krajevni skupnosti Leše in posameznim krajanom, še zlasti lastnikom zemljišč. Življenje ob cestnih zaporah in gradbiščih ni nikoli prijetno, sta pa potem zadovoljstvo in večja varnost ob nadaljnji uporabi toliko dragocenejša.

Krožišče Deteljica

Krožišče je bilo 26. aprila že v grobem asfaltirano, zato je lahko čez praznike promet potekal normalno po novem krožišču. Dela se nadaljujejo po praznikih in sicer z zamenjavo dela vodovoda na desni strani krožišča, izvedbo cestne razsvetljave, ureditve parkirišč, pločnikov in brežin. Zaključek vseh del je predviden do sredine maja. Hkrati se izvajajo tudi dela na dostopni klančini pri TC Deteljica, kar bo omogočilo lažji dostop za invalide, starejše in otroške vozičke, dela pa bodo zaključena hkrati z deli na krožišču.

Jelendol/Dolina

Odsek mimo Lenarta je v fazi zaključevanja del, cesta je asfaltirana, urejajo se še bankine in krona kamnitega zidu, kar bo zaključeno po praznikih.

Spremenjen delovnik Turistično promocijsko informacijskega centra Občine Tržič (TPIC Tržič)

V Tržiču vsako leto beležimo precejšnje povečanje števila turistov: tako gostov, ki si pridejo lepote Tržiča ogledat za en dan, kot tudi tistih, ki v Tržiču prenočijo ali se v našem mestu zadržijo več časa. Da bi bile informacije o Tržiču vsem skupaj še bolj dosegljive, se je Občina Tržič odločila, da poletni delovni čas TPIC Tržič razširi še na sobote, nedelje in praznike. K temu so nas spodbudili tudi sobodajalci. Od 14. maja 2018 dalje (predvidoma vse do konca septembra) bo TPIC Tržič tako vsak dan (tudi sobote, nedelje in praznike) odprt od 8. do 18. ure. Vabljeni!

Osnovni šoli Bistrica  se obetajo dodatna urejena parkirna mesta

Ob Osnovni šoli Bistrica je premalo parkirnih mest tako za učitelje kot tudi za starše, ki otroke zjutraj pripeljejo v šolo. Zato smo pristopili k ureditvi dodatnih parkirišč na severni strani šoli. Trenutno poteka utrjevanje tampona in namestitev betonskih robnikov, v naslednjem tednu pa bo predvidoma potekalo asfaltiranje parkirišča. Vrednost del je ocenjena na 13.000 EUR. Z investicijo bo razbremenjena prometna situacija na južni strani šole, povečali pa se bosta tudi prometna varnost in pretočnost prometa. Šola bo skupno pridobila deset novih parkirnih mest.

Prenova tartana v športnem parku Križe

V športnem parku Križe se je po letih uporabe pokazala obraba zgornje in tudi osnovne tartanske plasti na atletski stezi in igrišču za mali nogomet. Občina Tržič je že izbrala izvajalca za izvedbo del, ki je podjetja Flora Sport d.o.o., ponudbena cena pa znaša 34.937,49 EUR brez DDV.

Dela se bodo izvedla v drugi polovici junija, ko bo šolski pouk zaključen. Pokrpala se bo osnovna nosilna plast ter opravil tartanski obrizg zgornjega sloja, na novo se bodo zarisale črte.

S tem bomo preprečili nadaljnje poškodbe in podaljšali življenjsko dobo tartana za vsaj 8 let. Tako bomo omogočili kar najboljše pogoje za izvajanje športne rekreacije (mali nogomet, rokomet, in-line hokej, atletika) in šolskega pouka matične osnovne šole. 

Ne zamudite zanimivih dogodkov v tem tednu:  

  • Vsak drugi vikend v maju se v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja vrsto let srečujejo številni ljubitelji naravne dediščine. Vabljeni v soboto, 12.,  od 9.30 do 19. ure in v nedeljo, 13. maja,  od 9. do 18. ure.  Obiskovalcem je v času razstave na voljo program, kjer prav vsak najde kaj zanimivega zase. Skupaj lahko pokukamo v dogajanja izginulih svetov in spoznavamo zaklade iz geološke zgodovine naše Zemlje. Z ogledi strokovnih razstav obogatimo znanje in se pogovorimo s strokovnjaki.  Največ zanimanja, predvsem med mladimi, je namenjeno izobraževalnim in ustvarjalnim delavnicam. Stojnice prodajnih razstavljavcev z mednarodno udeležbo iz držav EU, držav bivše Jugoslavije, Pakistana, Rusije, Maroka, daljne Indije, Pakistana in ostalih celin sveta so paša za oči, ponudba predvsem naravnih in obdelanih  mineralov je pestra in kakovostna. Ljubiteljice in ljubitelji nakita lahko na enem mestu najdejo darila za vse priložnosti. Zanimivo doživetje so vodeni ogledi v Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozoiskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik. Vrata za ogled zbirk odprejo tržiške galerije in muzeji.  
  • V petek, 11. maja vabljeni v Pollakov salon Tržiškega muzeja na drugi glasbeni večer, katerega gost bo Boris Cavazza kvartet. Nekaj vstopnic imamo še na voljo v našem TPIC-u.

 Več na: https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/ 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...