Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

25. februar 2019

Proračun za leto 2019 sprejet soglasno, pred nami sta SKI RAID & VIKEND ZABAVE ter Tržiški pustni karneval

Občinski svet Občine Tržič je soglasno sprejel predlog Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2019. S tem je dan jasen signal o usklajenosti proračuna, ki bo izboljšal življenje občank in občanov. V minulem tednu so bila konstituirana delovna telesa Občinskega sveta Občine Tržič. Z veseljem lahko povemo, da je bil projekt Zelena naselja potrjen. V nedeljo, 3. marca, poleg Tržiškega pustnega karnevala, ne zamudite državnega prvenstva v turnem smučanju na Zelenici, ki ga bomo popestrili z bogatim spremljevalnim programom. Privoščite si lahko tudi dinamični dvodnevni KOZOROGOV PAKET.

Proračun Občine Tržič za leto 2019 sprejet soglasno

Občinski svetniki in svetnice so na svoji 3. seji v četrtek, 21. februarja, soglasno sprejeli predlog Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2019, ki za vse občanke in občane prinaša mnogo stvari, zaradi katerih bo življenje lepše, lažje in boljše. Sedaj pa se je potrebno potruditi za čimbolj učinkovito in uspešno realizacijo zastavljenih projektov.

Z veliko večino so bili sprejeti tudi amandmaji posameznih svetniških skupin. Med drugim se s 1. julijem 2019 zvišuje enkratna finančna pomoč ob rojstvu otroka na 250 evrov, za delovanje Krajevnih skupnosti se namenja dodatnih 13.000 evrov, prav tako pa se za 3.500 evrov povečuje postavka za sofinanciranje športnih aktivnosti starejših občanov.

Konstituirana delavna telesa Občinskega sveta Občine Tržič

V minulem tednu so se konstituirala tudi delavna telesa Občinskega sveta Občine Tržič:

- predsednica Odbora za družbene dejavnosti je postala Vida Raztresen,

- predsednik Odbora za gospodarstvo in gospodarske javne službe je postal Marjan Veternik,

- predsednik Odbora za okolje in prostor je postal Nejc Perko,

- predsednik Komisije za proračun in zaključni račun pa je postal Jure Ferjan.

Vsi odbori in komisija so pregledali predlog Odloka o proračunu Občine Tržič za leto 2019 in podali pozitivno mnenje. Občinski svet Občine Tržič je na 3. seji potrdil še manjkajočo Statutarno pravno komisijo.

Potrditev projekta Zelena naselja

Park na vzhodni strani območja BPT se bo uredil na mestu sproščenega prostora, ki je nastal po odstranitvi določenih objektov. Znotraj predvidene ureditve parka je namen umestiti različne dejavnosti – urbana ureditev parka s programom javnih površin:

- javna površina ob gasilskem stolpu,

- vstopno območje,

- otroško igrišče,

- rekreacijskega poligona za kolesarje (pump track) in

- mirni del parka s sprehajalno potjo ob rakah.

Izvedba projekta poimenovanega Zelena naselja je predvidena za leto 2020.

Srečanje turističnih ponudnikov v Občini Tržič krepi turizem in povezovanje

V Pollakovem salonu Tržiškega muzeja se je na valentinovo na vabilo Občine Tržič srečalo več kot štirideset predstavnikov lokalnih turističnih ponudnikov in vodnikov s tržiškega. Da gre na turizem v Tržiču resno računati dokazujejo številke, saj smo v letu 2018 zabeležili rekordnih 15.701 nočitev, na vsakega Tržičana eno. Z GUC Zelenica vred pa 17.612 nočitev.

Število nočitev izpred štirih let se je v Občini Tržič iz 2.500 dvignilo na skoraj 18.000. »Cilj še ni dosežen. Znamo, želimo in potrebujemo še več. Imamo pa jasen signal, da sta pot in smer, prava,« je poudaril župan mag. Borut Sajovic, ki se zaveda, da je turizem zgodba o povezovanju in ob tem dodaja: »Delavsko in industrijsko usmerjena sredina, kot je bila v preteklosti naša tržiška, tega znanja ni imela. Se pa pridno in hitro učimo. Kljub pomoči občine pa bo zgodba uspešna šele, ko bodo ljudje sami v sebi spoznali, da so inovativni, podjetni in da je uspeh na koncu odvisen samo od njih.«

Ne zamudite - Zelenica Ski Raid

Govori se, da je na tržiškem pozimi najboljši pršič v deželi. Še posebej na Zelenici, kjer zavriska srce vsem ljubiteljem gora in zimskih radosti. Prav zato se bo 3. marca tu odvijalo državno prvenstvo v turnem smučanju, ki ga bomo popestrili z bogatim spremljevalnim programom. 

Izberete si lahko tudi dvodnevni »KOZOROGOV PAKET«, ki vsebuje vodeno turo s snežnimi krpljami, turnimi smučmi ali peš, Zeleniški paket dobrodošlice, družabne igre na snegu, predavanje lednega plezalca Klemena Premrla: Ledene sanje, nočitev s polpenzionom in lovljenje jutra v objektiv na Trianglu.

Več o prihajajočem dogodku in programu si lahko preberete TUKAJ.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...