Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

18. marec 2019

Gregorjevo in koncert An flet'n večer uspela, obiskali so nas iz pobratenega mesta Zaječar, smo najbolj varna občina v Sloveniji

V Občini Tržič nadaljujemo z negovanjem dolgoletne tradicije slovenskega praznika gregorjevo, iz srbskega Zaječarja, s katerim smo pobrateni že 39 let, pa smo si ponovno izmenjali izkušnje. Objavljeno je bilo javno naročilo za t. i. vstopno info točko v Dovžanovi soteski. Prisostvovali smo na Mednarodnem posvetu butičnih mestnih nastanitev. Prejeli smo "Slovenian Grand Security Award" za najbolj varno občino v državi. V pripravi je sklep za povišanje enkratne finančne pomoči ob rojstvu otroka na 250 evrov.

Obisk iz pobratenega mesta Zaječar

V petek, 15. marca, so nas v Tržiču obiskali predstavniki mesta Zaječar iz Srbije, s katerimi je Občina Tržič pobratena že 39 let. Naši gosti so si med drugim ogledali staro mestno jedro, Tržiški muzej, gorenjsko plažo, glamping  in centralno čistilno napravo … V prijetnem vzdušju smo si izmenjali tudi pozitivne izkušnje o izvedenih projektih in minulem delu v obeh občinah.

Slika: Obiskali so nas prijatelji iz srbskega pobratenega mesta Zaječar

Vstopna info točka Dovžanova soteska

Občina Tržič namerava postaviti enostaven lesen objekt, lociran na območju izven petmeterskega varovalnega pasu reke Tržiške Bistrice v Lomu pod Storžičem. Objekt bo postavljen na zloženem kamnitem podstavku, prekrito z dvokapno streho naklona 45 stopinj, kritina siva zabigana pločevina v trakovih. V ta namen je bil v minulem tednu objavljeno javno naročilo "Postavitev lesenega objekta - Vstopna info točka Dovžanova soteska".

Mednarodni posvet butičnih mestnih nastanitev

V sredo, 13. marca, je Občina Tržič prisostvovala na Mednarodnemu posvetu butičnih mestnih nastanitev "ZGODOVINSKA MESTA ZA VRHUNSKA DOŽIVETJA". V Združenju zgodovinskih mest Slovenije so ob dogodku poudarili, da je kulturna dediščina slovenskih mestnih jeder bogastvo raznolikosti, tradicije, doživetij in zgodb. Hkrati so mestna jedra prostori druženj in živahnih dogodkov. Poglavitno vprašanje pa je, kako to bogastvo prodajmo turistom in kaj na tem področju še lahko storimo?

Tržič je najbolj varna občina v državi: Prejeli smo "Slovenian Grand Security Award"

V sredo, 13. marca 2019, je na Brdu pri Kranju potekala otvoritev že okrogle 10. mednarodne konference »Dnevi korporativne varnosti«, ki predstavlja tematsko znanstveno in strokovno srečanje vseh, ki se srečujejo s problemi upravljanja varnostnih tveganj v sodobnem varnostnem okolju.

Občina Tržič je, v kategoriji majhnih in srednje velikih občin, prejela nagrado za najbolj varno slovensko občino. Kot je poudaril organizator dogodka izr. Prof. dr. Denis Čaleta, ki je tudi predsednik sveta Inštituta za korporativne varnostne študije, so Občino Tržič v preteklosti povezovali zlasti s čevljarsko industrijo, v zadnjem obdobju pa je ena od najhitreje rastočih občin na področju turizma, tehnološko inovativnih podjetjih in meddržavnega regionalnega sodelovanja. Nagrado je prevzel župan mag. Borut Sajovic, slavnostne podelitve pa sta se iz Občine Tržič udeležila še podžupan Jure Ferjan in direktorica občinske uprave dr. Metka Knific Zaletelj.

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic je izpostavil pomembnost sodelovanja med posameznimi deležniki, ki vplivajo na varno okolje v polnem pomenu besede in ob tem izrekel besede zahvale Policijski postaji Tržič s komandirjem Marko Paničem,  Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu Kranj z vodjem Mitjo Herakom, vsem gasilcem, civilni zaščiti in vojski ter poudaril ključno vlogo medijev pri ozaveščanju javnosti in vlogi sprožanja t. i. klica pomoči v težkih trenutkih, kot smo jim bili v Občini Tržič priča konec oktobra 2018. Mag. Borut Sajovic je poudaril, da se v Tržiču zavedamo pomena varnosti in bomo delo na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje. To priznanje pa je zasluga vseh, ki se dnevno trudijo, da se občanke in občani v Tržiču počutimo varno.

Slika: Nagrada Slovenian Grand Security Award, ki jo je Občina Tržič prejela za najbolj varno občino v letu 2018

Bogata razstava in kulturni program na gregorjevo

V Občini Tržič še naprej negujemo tradicijo, ki se pri nas ohranja že stoletja. Praznovanje slovenskega praznika gregorjevo oz. "vuč u vodo" je tudi letos, poleg spuščanja hišk po vodi, pospremila bogata razstava v Kurnikovi hiši, delavnice izdelovanja gregorčkov in peke piškotov ter kulturni program, za katerega so tokrat poskrbeli učenci in učenke OŠ Bistrica.

Slika: Gregorjevo ima na Slovenskem dolgo tradicijo, ki je povezana s pomladjo. 12. marca je prvi pomladni dan po starem koledarju

Glasba je hrana za dušo muzikanta

Agencija Media butik je v sodelovanju z Občino Tržič ob dnevu žena in materinskem dnevu minulo soboto, 16. marca, že tradicionalno pripravila raznolik glasbeni program na koncertu An flet'n večer, ki je že deveti po vrsti. Osrednje pozornosti je bil tokrat deležen ansambel Zarja iz Tržiča, ki praznuje 25. letnico delovanja. Prvi nastop so člani Zarje imeli konec januarja 1994, ko so na Pokljuki igrali na srečanju diplomatov in politikov. Njihova prva lastna skladba nosi naslov Naša mama, poseben pečat ansamblu Zarja pa pušča gorenjsko narečje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...