Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

9. april 2019

Zdravstveni dom Tržič potrebuje novo reševalno vozilo, Dovžanova soteska pa info točko

Zaradi vedno večjih potreb občanov Tržiča po reševalnih prevozih, Občina Tržič kandidira na razpisu za nakup nujnega reševalnega vozila za Zdravstveni dom Tržič. V Dovžanovi soteski bomo postavili lesen objekt, ki bo služil kot info točka za obiskovalce, mlade umetnike pa vabimo k natečaju za najboljši video Refresh Photography Art Award, katerega cilj je približati kulturno dediščino zgodovinskih mest širši javnosti.

Prijava na razpis za nakup nujnega reševalnega vozila za Zdravstveni dom Tržič

V minulih dneh smo na Ministrstvo za  zdravje RS oddali prijavo na javni razpis »Sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji za leto 2019« za nakup nujnega reševalnega vozila – NRV tipa B za Zdravstveni dom Tržič.

Javno naročilo postavitve lesenega objekta – vstopne info točke Dovžanova soteska

V skladu z določili Zakona o javnem naročanju ZJN-3 (Ur. l. RS, št. 91/15 in 14/18) ter na podlagi javnega naročila, objavljenega na Portalu javnih naročil vabimo vse zainteresirane ponudnike, da predložijo svojo ponudbo za izvedbo javnega naročila »Postavitev lesenega objekta - Vstopna info točka Dovžanova soteska, pri katerem se upoštevajo okoljski vidiki«.

Občina Tržič namerava postaviti enostaven lesen objekt dimenzij 3.60 m x 4.40 m, lociran na območju izven petmetrskega varovalnega pasu reke Tržiške Bistrice. Objekt bo postavljen na zloženem kamnitem podstavku, prekrit bo z dvokapno streho naklona 45 stopinj, kritina siva zabigana pločevina v trakovih.

Rok za predložitev ponudb je 15. april 2019, do vključno 9. ure.

Več na: http://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=302787 

Dodatna pojasnila o razpisni dokumentaciji in predmetu naročila sme ponudnik zahtevati izključno preko Portala javnih naročil, kjer bodo objavljena tudi pojasnila in odgovori naročnika ter vse morebitne spremembe razpisne dokumentacije, ki  skupaj s pojasnili predstavljajo sestavni del razpisne dokumentacije.

Ponudniki morajo ponudbe predložiti v informacijski sistem e-JN na spletnem naslovu https://ejn.gov.si/ponudba/pages/aktualno/vstopna_stran.xhtml 

Javni natečaj za 2 uradniški delovni mesti na Občini Tržič

V ponedeljek, 18. marca, je bil objavljen javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta višji svetovalec v Uradu za okolje in prostor za nedoločen čas. Vsi zainteresirani vljudno vabljeni, da se prijavite. Več o pogojih in vsebini pa si lahko preberete na spletni strani Občine Tržič oz. na povezavi (https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-natecaj-za-zasedbo-prostega-uradniskega-delovnega-mesta-3.html).

V ponedeljek, 25. marca, je bil objavljen Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta svetovalec v Uradu za gospodarstvo in družbene dejavnosti za nedoločen čas. Vsi zainteresirani vljudno vabljeni, da se prijavite. Več o pogojih in vsebini pa si lahko preberete na spletni strani Občine Tržič oz. na povezavi https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-natecaj-za-zasedbo-prostega-uradniskega-delovnega-mesta-4.html 

Natečaj za najboljši video - Refresh Photography Art Award

”REFRESH – Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites” je projekt iz posebnega razpisa Evropske unije - program Ustvarjalna Evropa, ki je bil v Evropskem letu kulturne dediščine 2018 objavljen z namenom spodbujanja zavedanja o pomenu in ohranjanju kulturne dediščine Evrope.

Združenje zgodovinskih mest Slovenije, v katerem je tudi Tržič,  je edini predstavnik iz Slovenije, ki je na razpisu uspel kot vodilni partner in projekt izvaja skupaj s parterji:   ITACA – Local Development Association iz Italije, Complexul Muzeal National Moldova iz Romunije in Fundación Universitaria San Antonio Murcia iz Španije.

Namen projekta je, da poveže mlade umetnike na osmih kulturnih dogodkih v štirih državah partnericah, kjer bodo s svojo mladostno ustvarjalnostjo osvežili različna območja kulturne  dediščine, ki bo njihov navdih in hkrati tudi prostor za  njihovo umetniško izražanje.

Celoten razpis natečaja, z natečajnimi pravili in pogoji sodelovanja je objavljen na spletni strani projekta www.refresheurope.eu in na strani Združenja zgodovinskih mest Slovenije: www.zgodovinska-mesta.si.

Natečaj se zaključi 30. septembra 2019.

Zmagovalec  ali zmagovalna ekipa bo objavljena v novembru 2019 po kriterijih, objavljenih v razpisnih pogojih. Zmagovalni video bo predstavljen širši publiki na evropski ravni  in na zaključnem dogodku projekta, ki bo decembra 2019 v Škofji Loki.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...