Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

20. maj 2019

Sporočilo za javnost ...

Občina Tržič bo na javnem razpisu namenila 4.490 evrov za psihosocialno pomoč otrokom in mladim. Tržič med 212 občinami v državi ostaja med 21, ki veljajo za prostovoljstvu prijazno mesto. Za sanacijo oz. popravilo občinske infrastrukture po lanski oktobrski ujmi od države pričakujemo okoli 2,8 milijona evrov. MINFOS je ponovno očaral vse obiskovalce. Išče se izvajalec za rekonstrukcijo vozišča na odseku Lom – Grahovše.

4.490 evrov za psihosocialno pomoč otrokom in mladim

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic je sprejel sklep o začetku postopka "Javnega razpisa za sofinanciranje programov psihosocialne pomoči otrokom in mladim ter njihovim družinam"  v Občini Tržič v letu 2019 v višini 4.490 evrov, v minulem tednu pa je bila objavljena razpisna dokumentacija. Za izvedbo javnega razpisa je s posebnim sklepom imenovana komisija za vodenje postopa javnega razpisa.

Na razpis se lahko prijavijo prijavitelji, ki izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:

- so pravna oseba (društvo, zavod, socialno podjetje), ki ima sedež v Občini Tržič,

- delujejo na območju Občine Tržič najmanj tri leta,

- so registrirani za opravljanje vsaj ene izmed naslednjih dejavnosti:

- SKD 85.59 – drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje

- SKD 85.6  – pomožne dejavnosti za izobraževanje

- imajo zagotovljene prostorske, kadrovske, materialne in organizacijske možnosti za delovanje in izvajanje programa,

- dejavnost opravljajo na neprofitni osnovi,

- za isti namen ne kandidirajo na drugem javnem razpisu Občine Tržič oz. zanj ne prejemajo sredstva iz drugih postavk občinskega proračuna za leto 2019,

- imajo do Občine Tržič poravnane vse obveznosti.

Vljudno vabljeni k pregledu celotne razpisne dokumentacije na spletni strani Občine Tržič: https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-razpis-za-sofinanciranje-programov-psihosocialne-pomoci-otrokom-in-mlad.html.

MINFOS ponovno očaral vse obiskovalce

Okrog sedemdeset slovenskih in tujih razstavljavcev v Dvorani tržiških olimpijcev na 47. Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja (MINFOS) ter čez štirideset zlatarjev in oblikovalcev nakita na razstavi Narava in nakit v Galeriji Paviljon so minule dni obiskovalce privabili v Tržič. Tržiški župan mag. Borut Sajovic je poudaril, da je MINFOS pokazal, naj tisto, kar je dobro, živi naprej, vedno pa ti dnevi spominjajo tudi na s Tržičem pobrateno mesto Sainte-Marie-aux-Mines, saj je MINFOS otrok tega pobratenja. MINFOS ima spremljajoče aktivnosti, od ustvarjalnic za otroke do ogleda muzejskih zbirk, vodenih ogledov po okoliških znamenitostih pa tudi tržni dan. Letos sta izstopala tudi predstavitev rudnika Sitarjevec v Litiji in razstava Narava in nakit.

Tržič je prostovoljstvu prijazno mesto

Občina Tržič je, s strani Slovenske filantropije v okviru že 20. Nacionalnega tedna prostovoljstva, prijela priznanje za aktivno podporo delu prostovoljskih organizacij, za spodbujanje prostovoljstva in vlaganja v infrastrukturo, ki omogoča tudi boljše delo prostovoljskim organizacijam, predvsem športnim organizacijam in organizacijam za zaščito in reševanje. V naši občini deluje preko sto prostovoljnih društev, v katera je vključenih več kot 2.200 občank in občanov. Iz proračuna Občine Tržič jim je preko različnih oblik financiranja vsako leto namenjenih več kot 700.000 evrov. 

Za občine prejemnice naziva Prostovoljstvu prijazno mesto je pred podelitvijo potekal posvet županov na temo izmenjave dobrih praks in priložnosti za razvoj in promocijo prostovoljstva.

Pričakujemo okoli 2,8 mio evrov za popravilo občinske infrastrukture

"Preden pride do potrditve državnega sanacijskega programa na vladi, kar računam da se bo zgodilo konec maja, je potrebno narediti gromozansko delo. In na občini smo ga. Po ujmi je treba najprej popisati škodo, poravnati tisto, kar se interventno da, potem škodo prijaviti in vnesti v državne programe, nato pa vse sprojektirati z načrti. Občina je z veliko truda in dobrega sodelovanja s projektanti različnih podjetij to naredila in načrte že predložila državi," je povedal župan Sajovic in ob tem dodal: "Obetamo si lahko okrog 2,8 mio sredstev za popravilo občinske infrastrukture, ki smo jih razdelili na enajst prioritet. Temu pa je potrebno dodati še dela na gozdnih cestah in dela na vodotokih, kjer je škode za skoraj 10 mio evrov. Računamo, da se bo vsaj nekaj od tega realiziralo že letos, ve pa se, da bo prva na vrsti obnova zidu na koncu Cankarjeve ulice, pri domačiji nesrečnih Dovžanovih, kjer je Bistrica povzročila največ škode, prestopila bregove in udrla na tržiško cesto".

Slika: Župan mag. Borut Sajovic je ponosno podpisal deklaracijo o pristopu k zeleni politiki slovenskega turizma

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...