Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

17. junij 2019

Izbran je izvajalec za sanacijo vozišča v Lomu, medtem ko Občina Tržič išče izvajalca za sanacijo odseka od Slapu do Jelendola. Na spletni strani Občine Tržič so objavljena stališča do pripomb na dopolnjen osnutek 3. sprememb in dopolnitev OPN. V Kovorju potekajo dela za nov pločnik. Prejeli smo Zlato srce središča srca Slovenije, za trajnostno, domoljubno, srčno, z domačim okoljem prepleteno vzgojo.

Izbran izvajalec za sanacijo vozišča v Lomu

V minulem tednu je Občina Tržič na podlagi uspešno izvedenega javnega naročila, objavljenega v začetku meseca maja, z gradbenim podjetjem Vodnogospodarsko podjetje d.d. iz Kranja sklenila pogodbo za izvedbo rekonstrukcije ceste skozi Lom – Grahovše na odseku od križišča nad objektom Lom pod Storžičem 90 do križišča za Potarje.

Dela se bodo predvidoma izvajala do konca avgusta. Z investicijo bo sanirano poškodovano vozišče z odvodnjavanjem in usadi, ki so nastali v ujmi lansko leto. Del investicije bomo financirali tudi z državnimi sredstvi.

Občina Tržič išče izvajalca za sanacijo odseka od Slapu do Jelendola

Občina Tržič z objavo razpisa išče kvalitetnega izvajalca za izvedbo sanacijskih del na trasi od Slapu pa vse do Jelendola (https://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=311325).

Gre za sanacijo posledic po ujmi s poplavami v oktobru 2018, ki jo želi Občina Tržič izvesti najkasneje do novembra 2019, saj pričakuje tudi državna sredstva za odpravo posledic neurja po potrjenem programu odprave posledic neposredne škode zaradi neurja v oktobru 2018, ki pa jih bomo morali počrpati v letošnjem letu.

V oktobrskem neurju 2018 so hudourniške vode Tržiške Bistrice in njenih pritokov močno poškodovale občinsko kategorizirano cesto LC428 031 Slap – Jelendol v dolžini 6 km. Narasle vode so močno poškodovale podporne zidove ceste, ploščate prepuste,  mostove, nasipne brežine ter vozišče. V sklopu intervencijskih del so bila v preteklem letu na najbolj kritičnih odsekih že izvedena zaščitna dela za zagotovitev prevoznosti, v okviru tega naročila pa je predvidena celovita sanacija ceste z rekonstrukcijo premostitvenih objektov, izgradnjo podpornih zidov ceste ter izvedbo obrežnih zavarovanj in ureditve struge. V sklopu sanacije je predvidena tudi sanacija pešpoti na geološko učni poti ter rekonstrukcija brvi preko struge Tržiške Bistrice. Ponudbe izvajalcev pričakujemo najkasneje do srede, 19. junija 2019.

V minulem tednu je Občina Tržič objavila še eno povabilo k oddaji ponudb za javno naročilo, in sicer za izvajanje gradbenega nadzora pri omenjeni investiciji "Sanacija po ujmi 2018 Slap – Jelendol", ki pa je zaradi zahtevanih del in pričakovanega roka izvedbe tudi ključnega pomena. Zato Občina Tržič z razpisanimi deli želi pridobiti kvalitetnega izvajalca  (http://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=312459). Zainteresirani ponudniki imajo čas za oddajo ponudb do 27. junija 2019.

Objavljena stališča do pripomb na dopolnjen osnutek 3. sprememb in dopolnitev OPN

Na spletni strani Občine Tržič si lahko preberete stališča do pripomb, ki so bile podane v času javne razgrnitve, na dopolnjen osnutek 3. sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta (OPN) Občine Tržič in na okoljsko poročilo.

Vljudno vabljeni k branju na povezavi https://www.trzic.si/doc/aktualno/stalisca-do-pripomb-sd3-opn-sprejeto-jun-2019.pdf.

Nov pločnik v Kovorju

V Kovorju so potekala dela za potrebe razširitve ceste, kjer bosta Občina Tržič in Krajevna skupnost Kovor v sodelovanju zgradili pločnik skozi vas. Trenutna dela so namenjena sondiranju oz. ugotavljanju trdnosti terena, sledi pridobitev gradbenega dovoljenja. Začetek gradnje je predviden v prvi polovici leta 2020.

Prejeli smo Zlato srce središča srca Slovenije

V Občini Tržič smo ponosni, da je Osnovna šola Tržič že tretje leto zapored prejela Zlato srce središča srca Slovenije, s strani društva GEOSS, za trajnostno, domoljubno, srčno, z domačim okoljem prepleteno vzgojo. Prejeto priznanje je sad večletnega trdega dela in je podeljeno za izjemno vzgojo, s katero se neprimerljivo prispeva k razvoju kulture in srčne kulture svojega lokalnega območja, s tem pa tudi v zakladnico slovenske kulture, svoje domovine in države.

Eden izmed projektov, ki ga je rodilo prizadevanje za pridobitev priznanja, je tudi prihajajoči dogodek "Tržič, moje mesto", ki bo potekal v četrtek, 20. junija, ob 18. uri v Dvorani tržiških olimpijcev.

Vikend pohodništva na Zelenici

V objemu Karavank, pri Planinskem domu na Zelenici, bo četrti vikend v juniju pravi praznik pohodništva, z dvema družbeno odgovornima akcijama: Gluhi strežejo v planinskih kočah in Stopiva skupaj, osvojimo vrh.  Za večjo varnost gornikov bo organiziran letni tečaj gorništva za zahtevne ture in ferate, ljubitelji narave pa se lahko udeležite usposabljanja na temo Rastlinstva na območju Karavank in tako spoznate domovino lepega čeveljca. Organiziran bo tudi voden planinski pohod iz doline Poden v Avstriji preko sedla Belščica do Doma na Zelenici, ki vključuje tudi jutranji prevoz z Ljubelja do Podna. Preizkusili boste lahko opremo, pridobljeno v projektu Alpe Adria Karavanke/Karawanken, predvsem pa uživali v brezmejnih razgledih.

Dogodki so del projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken, ki se izvaja v okviru Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija in je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Glavni namen projekta je razvoj turistične ponudbe na čezmejnem območju Karavank. 

PD Tržič išče novega oskrbnika za Planinski dom pod Storžičem

Planinsko društvo Tržič išče novega oskrbnika za Planinski dom pod Storžičem. V to kočo smo tudi preko razpisa za gospodarstvo in projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken že vložili nekaj sredstev. 

Razpis je objavljen na spletni strani: https://www.planinsko-drustvo-trzic.si/obvestila/razpis-za-oskrbnika-planinskega-doma-pod-storzicem/.

Z odmevnim koncertom odprli poletno sezono na Gorenjski plaži

Občina Tržič že tradicionalno z dobrim koncertom poskrbi za odprtje poletne sezone na Gorenjski plaži. Za odlično glasbeno spremljavo so v petek zvečer (14. 6. 2019) poskrbeli domači Pihalni orkester Tržič, ki je pod vodstvom Francija Podlipnika najprej sam odigral nekaj skladb in ogrel poln amfiteater plaže, potem pa moči združil s priljubljeno zasavsko skupino Orlek. Njihova glasba je izvirna mešanica rock'n'rolla, pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Večer pa so sklenili člani skupine Help! A Beatles Tribute, ki s svojim energičnim vzdušjem in veliko mero natančnosti izvajajo glasbo legendarnih The Beatles. 

Slika: Pihalni orkester Tržič v sozvočju z Orleki (foto: Media butik)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...