Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

23. september 2019

Zdravstveni dom Tržič bogatejši za novo reševalno vozilo, katerega nakup sta omogočila Ministrstvo za zdravje in Osnovno Zdravstvo Gorenjske. Dom na Kofcah je Naj planinska koča 2019. V Lomu pod Storžičem uspešna sanacija po ujmi, preverite pa še, o čem so razpravljali in odločali občinski svetniki in svetnice na četrtkovi 7. redni seji.

ZD Tržič z novim reševalnim vozilom

Občina Tržič se je prijavila na javni razpis Ministrstva za zdravje za nakup novega reševalnega vozila in uspešno pridobila sredstva za sofinanciranje v višini dobrih 49.000 evrov – razliko do polne vrednosti, ki znaša dobrih 148.000 evrov pa krije Osnovno Zdravstvo Gorenjske

Reševalno vozilo bo v tem tednu predano v uporabo in upravljanje OZG oz. Zdravstvenemu domu Tržič.

Dom na Kofcah prejel priznanje "Naj planinska koča"

Občinska uprava Občine Tržič čestita planinskemu Domu na Kofcah za osvojeno priznanje "Naj planinska koča", ki jo že petič organizira Siol.net v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije. Izbor je potekal med 157 kočami, 29 visokogorskimi planinskimi postojankami in 128 planinskimi kočami. Konkurenca je bila res velika, zato je uspeh še toliko večji.

"Na Občini Tržič vidimo to priznanje zelo široko. Na eni strani priznanje osebju koče, na drugi strani gostom oz. glasovalcem, Planinskemu društvu kot lastniku in tudi Občini Tržič," je povedal župan Sajovic in dodal: "Zadovoljni smo, ker smo v preteklosti v določenih investicijah v kočo na podlagi razpisa in projekta Alpe Adria Karavanke tudi že sodelovali."

Uspešna sanacija po ujmi tudi v Lomu pod Storžičem

Sanacija po neurju se uspešno odvija tudi v krajevni skupnosti Lom pod Storžičem, Občina Tržič zaključuje z deli na odseku med gasilskim domom in križiščem Potarje – Grahovše. Dela so vredna okrog 300.000 evrov in so sofinancirana tudi s sredstvi za razvojno pomoč občinam.

Uredili smo nekaj 100 metrov ceste. Veseli smo, da je v okviru projekta vodnogospodarsko podjetje iz Kranja, kot izbrani izvajalec, že saniralo tudi spodnjo zaplavno pregrado. Tlakovala se bosta dva manjša mostiča, da bo odtok vode hitrejši.

"Najbolj dragoceno na tem odseku je, da se takoj nad križiščem, s sredstvi države, že gradi zaplavna pregrada, ki bo v primeru neurja lahko zadržala do 700 kubičnih metrov skal, lesa, proda in naplavin," pojasnjuje župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in ob tem dodaja: "Računamo, da bodo dela dokončana z asfaltiranjem do meseca oktobra, potem pa se stroji vodnogospodarskega podjetja selijo v strugo Lomščice, ki je bila v ujmi oktobra 2018 tudi precej poškodovana. Na Občini Tržič nas zelo skrbi tudi ureditev Lomščice v starem delu vasi, kjer je spodkopana občinska cesta in prizadet nad njo okopan vodovod."

7.redna seja Občinskega sveta Občine Tržič

V četrtek, 19. septembra 2019, je potekala 7. redna seja Občinskega sveta Občine Tržič, kjer so mandate potrdili trem novim svetnikom. Izvoljena oz. imenovana je bila nova odgovorna urednica lokalnega glasila Tržičan, to je postala Maja Tekavec.

Svetnice in svetniki so razpravljali o poročilu o poslovanju podjetja Komunala Tržič d.o.o. za leto 2018, pripojitvi družbe BIOS, poslovne storitve, svetovanje in razvoj, d.o.o., Tržič k družbi Komunala Tržič d.o.o. Na mizi pa so imeli tudi prvo obravnavo Odloka o ustanovitvi in organiziranju podjetja Komunala Tržič d.o.o.

Občinski svet je na prošnjo podjetja Intec MKD soglasno izglasoval delno oprostitev plačila komunalnega prispevka podjetju in s tem dal pomembno spodbudo tržiškemu gospodarstvu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...