Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

23. december 2019

Želimo vam vesel božič, ponosen dan samostojnosti in enotnosti ter srečno novo leto 2020!

Za nami uspešno leto, pred nami novi izzivi

"Tržičanke in Tržičani se poslavljamo od posebnega leta, kajti začetek je bil zaznamovan s slabo zgodbo – s sanacijo po ujmi, konec leta pa prav tako, a tokrat z dobrim sporočilom na isti zgodbi. Dokazali smo, da če stopimo skupaj, sodelujemo, delamo, ustvarjamo, potem pridejo tudi rezultati in ravno sanacija po ujmi prinaša veliko sporočilo, da Tržičanke in Tržičani znamo, hočemo in zmoremo," je izpostavil župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Prvo leto sanacije je uspešno za nami. Izjemni uspehi in rezultati, ki so bili že večkrat omenjeni in našteti, so vidni. "Zadovoljni smo, da smo na zaključni slovesnosti v Jelendolu dobili jasno in glasno sporočilo s strani direktorja Direkcije RS za vode in s strani ministra za okolje in prostor Simona Zajca, da Tržič pri sanaciji lahko računa na državna sredstva tudi v naslednjem letu, ko bomo zgodbo zaključili in postavili piko na i," je poudaril župan Sajovic.

Poleg gradbenih dosežkov, rondoja in sanacije v BPT, pa pomembno sporočilo, da smo bili Tržičanke in Tržičani, kot društva in kot posamezniki, izjemno uspešni tudi na širšem državnem nivoju nosijo tudi druga dejstva. "Ni naključje, da je Miss Slovenije za letošnje leto iz Tržiča, gospodična Špela Alič nas je lepo zastopala tudi v Londonu na svetovnem izboru. Ponosni smo na številna priznanja, ki so jih prejeli posamezniki in zavodi: kustos v Tržiškem muzeju dr. Bojan Knific je prejemnik Maroltove nagrade, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja je s strani Združenja splošnih knjižnic prejela nagrado za najboljši projekt Digitalno=realno=normalno, prejemnik državnega priznanja je Kulturno društvo Jerbas, med nagrajenci je tudi Saša Meglič, predsednica in voditeljica Folklorne skupine Karavanke. Ponosni smo, da je Osnovna šola Tržič že tretje leto zapored prejela Zlato srce središča srca Slovenije za trajnostno, domoljubno, srčno, z domačim okoljem prepleteno vzgojo," je povedal župan Sajovic in nadaljeval: "Če ustvarjamo, se trudimo in smo predvsem sočloveku človek, občanu soobčan, potem imajo zadeve nek smisel, konec in veliko sporočilo in prav tega želim vsem tudi ob prihajajočih praznikih."

"So dnevi in tedni v letu, ko se je treba ustaviti in razmisliti. Vsem občankam in občanom želim, da se jih dotakne čarobno sporočilo družinskega praznika v času božiča, ponos ob dnevu samostojnosti in enotnosti, kot pomembnem državnem prazniku in pa seveda novo leto, nov začetek, nova priložnost. Prepričan sem in želim si, da bo uspešno, prijazno, zdravo in veselo – takega si vsi Tržičanke in Tržičani tudi zaslužimo," je svoje misli sklenil župan Sajovic.

Vljudno vabljeni na drsališče na Ravne

Tržičanke in Tržičani že od konca meseca novembra lahko drsamo na umetnem drsališču na Ravnah. Posebnost tega drsališča je, da ima kvalitetno streho, kajti gre za pokrit objekt balinišča, tako da je drsanje možno čisto vsak dan v vsakem vremenu.

"Kot župan sem zadovoljen, da imamo v Balinarskem klubu Tržič AC Žepič dobrega sodelavca in upravljalca, ki skrbi za vzdrževanje drsališča, za izposojo drsalk in seveda tudi za postrežbo obiskovalk in obiskovalcev," je povedal župan Sajovic. Na samem drsališču je poleg drsanja ob terminskem planu možno tudi igranje hokeja. "Najbolj navdušeni pa smo Tržičani zadnja tri leta, da se je prav na tem drsališču uveljavilo kegljanje na ledu. Vsako leto je tako množično obiskana tudi kegljaška liga," je poudaril župan Sajovic. V lanskem letu smo zabeležili več kot 6.000 obiskovalk in obiskovalcev. "Kljub temu, da je zima zelena, je za šport in rekreacijo na ledu v Tržiču poskrbljeno," je sklenil župan Sajovic.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...