Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

28. maj 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (28. maj 2018)

Srečanje partnerjev v okviru evropskega projekta

Na Občini Tržič smo gostili predstavnike regionalne razvojne agencije BSC iz Kranja ter njihove gostujoče partnerje z Norveške, Italije, Belgije ter Španije, s katerimi skupaj razvijajo pristope na temo vključevanja mladih v razvoj občine s poudarki na praktičnem izobraževanju (projekt se financira v okviru programa Erasmus+).

Povabilu na naše srečanje so se prijazno odzvali mag. Mitja Slapar, ki je predstavil aktivnosti, ki jih na Ljudski univerzi Tržič izvajajo v okviru Tržiškega kreativnega centra, Dominika Pirjevec iz Osnovne šole Tržič, ki je predstavila projekt Tržič – mesto dobrih misli in želja ter Katarina Fras iz KUD Ampus, ki je predstavila delo njihovega društva, ki s pomočjo lokalne skupnosti sooblikuje pomembne urbanistične točke.

Udeleženci predstavitev so bili presenečeni nad inovativnimi pristopi in zanimivimi projekti ter so v sklopu diskusije razpravljali o različnih možnostih prenosa dobrih praks med partnerji.

V okviru obiska so si gostje ogledali tudi mesto in obiskali Tržiški muzej.

23. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip PP CZ in RK

V Občini Tržič bo v soboto, 2. junija 2018 na območju OŠ Križe potekalo že 23. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Pričakujemo udeležbo 14 ekip, od tega dveh ekip iz občine Tržič. Le usposobljene ekipe lahko v primeru naravnih ali drugih nesreč nudijo kvalitetno in strokovno pomoč morebitnim ponesrečencem.

Regijsko preverjanje usposobljenosti organizirajo Občina Tržič, Uprava RS za zaščito in reševanje – Urad za operativo - Izpostava Kranj in Območna organizacija RK Tržič.

Pričetek preverjanja je ob 9. uri in bo trajalo predvidoma do 15. ure.

Izvedena dela na gradbiščih v občini

Zadraški most: Gradnja poteka skladno s terminskim načrtom. Dela se bodo predvidoma zaključila konec junija. Izvedla se je preplastitev vozišča v dolžini 220 m. Dela potekajo še na mostni konstrukciji in krilnih zidovih.

Začela so se gradbena dela na pločniku Zvirče, ki bodo predvidoma trajala do meseca avgusta.

Na projektu Leše-Peračica dela potekajo skladno s terminskim načrtom. Trenutno potekajo dela na temeljenju spodnjega ustroja in na samem drenažiranju. Dela bodo potekala do sredine meseca junija, ko je predvidena tudi preplastitev vozišča.

Dela se zaključujejo v krožišču Deteljica. V teh dneh potekajo zaključna dela kot je zatravitev in ureditev klančine za invalide.

Na deponiji v Kovorju poteka izkop za temelje nadstrešnice 2 in ureditev drenaže. V prihodnjih dneh je predvidena postavitev AB zidu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...