Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

29. september 2020

Nad avlo Dvorane tržiških olimpijcev smo sanirali streho. V kratkem bo možno vloge oddajati preko spletnega mesta. V naslednjih mesecih se bomo ukvarjali s parkiranjem v Tržiču. V mesecu ozaveščanja o otroškem raku, smo si zlate pentljice pripeli tudi na Občini Tržič.

Sanacija strehe nad avlo Dvorane tržiških olimpijcev

V notranjih prostorih vhoda v Dvorano tržiških olimpijcev je bilo že nekaj časa opaženo zamakanje, ki pa je je v zadnji zimi in spomladanskem času doseglo že kletne prostore. Pri pregledu je bilo ugotovljeno, da zamakanje najverjetneje povzročajo slabo izvedeni žlebovi in odtoki meteorne vode s strehe dvorane in nestrokovno izvedena izolacija same strehe vhoda v dvorano. Zamakanje je poleg notranjih ometov zelo poškodovalo izolacijo in fasado na zahodni in vzhodni strani samega vhoda Dvorane tržiških olimpijcev. V izogib nadaljnji škodi smo v letošnjem proračunu namenili sredstva za sanacijo. Popis predvidenih del smo pridobili s strani zunanjega strokovnega sodelavca in izpeljali javno naročilo, na podlagi katerega smo izbrali najugodnejšega ponudnika Gradbeništvo Hočevar d.o.o.

Z deli smo pričeli v začetku meseca julija in jih zaključili konec meseca avgusta, pred pričetkom novega šolskega leta. Potrebno je bilo zamenjati celotno izolacijo na strehi vhoda v dvorano, urediti odtoke meteorne vode, urediti žlebove in zamenjati obrobo strehe same dvorane, zamenjati izolacijo in fasado zahodnega dela vhoda v dvorano, obnoviti fasado vzhodnega dela vhoda v dvorano, obnoviti poškodbe in opleskati stene notranjosti vhoda v dvorano tako v pritličju kot v kleti. Istočasno smo sanirali tudi žleb na severni strani strehe Dvorane tržiških olimpijcev. Občina Tržič je za omenjena dela iz proračuna za leto 2020 skupaj z DDV namenila nekaj več kot 27 tisoč evrov.

Na Občini Tržič vključujemo elektronsko obliko vlog

Smo v zaključni fazi in vključitev e-vlog v naš sistem, ki bo dostopen na naši spletni strani Občine Tržič. E-vloge so dostopne preko portala eUPRAVA in SPOT. Vloge bo možno oddajati preko spletnega mesta, ki bodo nato prišle direktno v naš sistem. S tem načinom bomo zmanjšali pošiljanje vlog preko navadne pošte in s tem zmanjšali papirnato obliko ter skrajšali pot vhodne pošte do nosilca urejanja zadeve. Vloge, ki bodo na voljo:
- vloga za izdajo potrdila o predkupni pravici,
- vloga za izdajo odločbe o komunalnem prispevku,
- vloga za izdajo dovoljenja za popolno polovično ali delno zaporo prometne površine zaradi izvajanja del na njej,
- vloga za izdajo dovoljenja za začasno čezmerno obremenitev okolja s hrupom,
- vloga za izdajo dovoljenja za popolno polovično ali delno zaporo prometne površine zaradi izvajanja del na njej.

Kako je s parkiranjem v Tržiču?

V naslednjih mesecih se bomo ukvarjali s parkiranjem v Tržiču. Pripravil bomo predlog novih parkirnih režimov. Da bi bili ti čim bolj po meri občanov in ker Tržiča nihče ne pozna bolje kot ljudje, ki v njem živijo, smo pripravili kratko anketo o parkiranju v Tržiču.

Anketa je na voljo na: https://new.maptionnaire.com/q/42rsi3he8b3h 

Tudi v Tržiču smo si pripeli zlato pentljico v mesecu osveščanja o otroškem raku

Letošnji september je v Sloveniji v znaku zlate pentljice, v podporo junakom tretjega nadstropja in njihovim staršem. Junaki tretjega nadstropja so otroci in mladostniki, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani in se borijo z rakom. Pri nas vsako leto zboli od šestdeset do devetdeset otrok. Ideja Zlate pentljice se je rodila v Škofji Loki, kjer so lani Tek štirih mostov nadgradili s srečanjem junakov tretjega nadstropja. »Letošnji tek smo Ivo, Urška Kolenc in jaz skupaj z organizatorji vzporednega Teka štirih mostov želeli nadgraditi in povezati s Tekom junakov tretjega nadstropja. Vsi tekmovalci nočnega teka bi tekli s pripeto zlato pentljico in s tem pokazali podporo junakom in njihovim družinam,« razloži Valerija Čarman, ki se z možem Ivom za junake razdaja in s številnimi akcijami bogati življenje zadnja leta. Ker je tek junakov zaradi koranavirusa odpadel, zlate pentljice v podporo mladim junakom le ti pripenjajo drugim, ki jih spodbujajo in dajejo vedeti, da v boju niso sami. Petletna Kati, ki je za diagnozo raka izvedela pred dvema letoma in uspešno prestala vrsto kemoterapij, je s starši obiskala tudi župana Občine Tržič mag. Boruta Sajovica. »So zgodbe, ki se nas dotaknejo. Danes nas je obiskala petletna Kati in nam v mesecu ozaveščanja o raku pri otrocih, pripela zlate pentljice. Junaki 3. nadstropja in njihovi starši, ki premagujejo ali pa so premagali težke, zahrbtne bolezni nam kažejo pot. Na nas, ki ustvarjamo okvir in sistem za življenje pa je to obveza več, da se potrudimo tudi zanje,« je ganjen po druženju z malo borko povedal župan mag. Borut Sajovic.

Poleg bolezni, s katero se borijo otroci in starši, se v Društvu junakov tretjega nadstropja trudijo, da bi čimprej pridobili status humanitarnega društva. Izjemno pa si želijo, da bi prišlo do spremembe člena v Zakonu o zdravstvenem zavarovanju, ki omogoča brezplačno bivanje starša v bolnici ob otroku samo do njegovega šestega leta. Kasneje morajo starši za sobivanje ob otroku, ki se lahko raztegne na več mesecev, plačati iz svojega žepa.
»Pomembno je, da se družbo ozavešča. Veliko ljudi sploh ne ve, da otroški rak obstaja, da je med nami in da sploh ni tako zelo redek. Ti otroci si zaslužijo vso pozornost. Večkrat slišimo tudi vprašanja, ali je rak nalezljiv ali pa se otroci v vrtcu niso več želeli igrati z otrokom, ki je zbolel za rakom,« sta povedali mamici, od katerih je ena svojega sina lani pokopala zaradi raka, druga pa upa, da so bile številne kemoterapije uspešne in je pred njimi svetla prihodnost.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...