Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

1. december 2020

Vse občinske stanovanjske enote so trenutno zasedene. Ljudska univerza Tržič se je preselila v nove prostore, s tem pa zagotovila dodatne prostore Glasbeni šoli Tržič. Obnovljena vlečnica bo omogočala še boljše pogoje treningov v Skakalnem centru Sebenje. Sistem Gorenjska.bike na zimovanju.

Vse občinske stanovanjske enote so trenutno zasedene

Občina Tržič razpolaga z 213 stanovanjskimi enotami, ki vključujejo 10 bivalnih enot. Vse stanovanjske enote so trenutno zasedene, tako da še vedno nismo dodelili neprofitnih stanovanj po prednostni listi zadnjega javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.

Vsako leto v občinskem proračunu zagotavljamo sredstva v višini 80.000 evrov za investicijsko vzdrževanje stanovanj in 110.000 evrov za njihovo redno vzdrževanje. Tako smo v letošnjem letu izvedli energetsko sanacijo fasade večstanovanjskega objekta na naslovu Spodnja Bistrica 8. Na podlagi upravičenih vlog najemnikov je bila v osmih stanovanjskih enotah opravljena zamenjava zunanjega stavbnega pohištva.

Prav tako iz občinskega proračuna, na podlagi izdanih Odločb CSD, subvencioniramo najemnino neprofitnih in tržnih stanovanj. Do meseca novembra letos je bila iz občinskega proračuna izplačana subvencija najemnine 64 prejemnikom v skupni višini 54.927,53 evra. Najnižja izplačana mesečna subvencija najemnine znaša 33,35 evra, najvišja pa 235,40 evra.

Obnova vlečnice v Skakalnem centru Sebenje

Občina Tržič je v letošnjem proračunu zagotovila sredstva za obnovo vlečnice v Skakalnem centru Sebenje. Za predvidena investicijsko vzdrževalna dela smo uspešno kandidirali na javnem razpisu za sofinanciranje projekta iz sredstev Fundacije za šport RS, na podlagi katerega smo upravičeni do 12.694 evrov nepovratnih sredstev. V teh dneh se dela na obnovi vlečnice uspešno zaključujejo. Vrednost celotne investicije znaša dobrih 50 tisočakov. Obnovljena in varna vlečnica bo tako omogočala nemoten trenažni proces Nordijskemu smučarskemu klubu Tržič in s tem k vzgoji morebitnih novih junakov v smučarskih skokih, v tej tako priljubljeni in vseslovenski športni disciplini.

Selitev prostorov Ljudske univerze Tržič in zagotovitev prostorov za dejavnost Glasbene šole Tržič

Skladno z dolgoletno potrebo Glasbene šole Tržič po zagotovitvi dodatnih prostorov za njihovo dejavnost, je Občini Tržič v letošnjem letu uspelo zagotoviti nove prostore za Ljudsko univerzo Tržič.

Ta bo svojo dejavnost s 1. 12. 2020 opravljala na naslovu Trg svobode 18, s tem pa smo zagotovili dodatne prostore Glasbeni šoli Tržič na naslovu Šolska ulica 2. Glasbena šola Tržič bo tako ob praznovanju 70-letnice ustanovitve končno le prišla do tako potrebnih dodatnih prostorov za izvajanje svoje dejavnosti, ki se bo odslej v celoti odvijala v prostorih na naslovu Šolska ulica 2. Svojo dejavnost bo lahko še razširila in tako dejansko upravičila svoj moto »Rastemo z glasbo v srcu«.

Za selitev in ureditev vseh novih prostorov tako za Glasbeno šolo Tržič kot tudi Ljudsko univerzo Tržič, bo Občina Tržič iz proračuna namenila dobrih 21.000 tisoč evrov z ddv.

Sistem Gorenjska.bike na zimovanju

Verjamemo, da v teh mrzlih dneh malokdo pomisli na kolesarjenje do službe, kaj šele za rekreacijo. Sistem Gorenjska.bike, z izjemo KRsKOLESOM, kjer si je možno izposoditi le navadno kolo, je prešel na zimovanje. V sistemu Gorenjska.bike so tudi tri postaje v občini Tržič.

Ekipa LAS Gorenjska košarica pa po uspešno končanem projektu Hitro s kolesom, ter dvema projektoma sodelovanja, E-nostavno na kolo v izvajanju in nedavno potrjenem Kolesarska veriga na podeželju, ki povezuje kar 12 slovenskih LASov, še naprej aktivno dela na razvoju in povezovanju na področju kolesarjenja v regiji in širše.
Ena zadnjih aktivnosti v projektu Hitro s kolesom je bila izvedba naročila promocijsko-izobraževalnih filmov, s katerimi bo Gorenjska.bike pred pričetkom kolesarske sezone 2021 lahko še bolje predstavljena. Izdelani so bili promocijski film in dva krajša reklamna videa, ter krajša filma, ki enostavno prikažeta postopek izposoje kolesa in »rokovanje« z električnim kolesom. Na ogled je na spodnji povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=rG-Rb-a9Jhs&feature=youtu.be&ab_channel=LASGorenjskako%C5%A1arica.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...