Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

23. december 2020

S pridobljenimi sredstvi EU smo v občini Tržič uspešno zaključili projekte LAS. Na javnih površinah na območju občine Tržič se vsako leto pojavi nekaj zapuščenih vozil. V prazničnem času vas vabimo na ogled dveh virtualnih božično-novoletnih koncertov in na ogled praznično okrašenega mestnega jedra Tržiča.

S pridobljenimi sredstvi EU uspešno zaključili projekte LAS

Občina Tržič je v sodelovanju z regionalno razvojno agencijo BSC Kranj v letošnjem letu uspešno zaključila tri projekte, ki se delno sofinancirajo iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. V okviru operacije Hitro s kolesom je Občina Tržič uredila tri postajališča za avtomatizirano izposojo koles, v okviru operacije Pametna razsvetljava se je v območju večstanovanjskih objektov v naselju Bistrica pri Tržiču, Ravne, na območju pešpoti za Mošenikom, na cesti za Jezom in Koroški cesti vzpostavil inovativen pristop za pametno osvetljevanje, v okviru operacije Zelena naselja pa se je na območju BPT uredil park, otroško igrišče ter poligon za kolesarje. Občina Tržič bo za navedene projekte iz Evropskega sklada za regionalni razvoj prejela sredstva v skupni višini 246. 006, 47 evra.

Zapuščena vozila na javnih površinah

Na javnih površinah na območju občine Tržič se vsako leto pojavi nekaj zapuščenih vozil. Ko Medobčinski inšpektorat Kranj (MIK) naleti na takšno vozilo, nanj namesti pisno odredbo, s katero naloži odstranitev v roku treh dni. Če vozilo v tem času ni odstranjeno, za odstranitev na stroške lastnika poskrbi Komunala Tržič. Vozilo je odpeljano v hrambo. V primeru, da ga lastnik v treh mesecih ne prevzame, se ga odpre in pridobi podatek o lastniku. Če ga ta po pozivu še vedno ne prevzame oziroma se mu odpove, postane last Občine Tržič, ki ga bodisi proda bodisi nameni za razgradnjo. V vsakem primeru Občini Tržič nastanejo stroški z odvozom in hrambo vozila, za katere se zadnjemu lastniku izstavi račun. Vozil se zato ne izplača puščati na parkiriščih, saj lastnika poleg povračila stroškov čaka globa v višini 120 evrov. Ob tem dodajamo, da je oddaja vozila v razgradnjo brezplačna, zadnji lastnik odjavljenega vozila, ki ni bilo predano v razgradnjo ali ponovno registrirano v enem letu po odjavi, pa je zavezanec za plačilo posebne dajatve.

Nova Praznična pot v starem mestnem jedru Tržiča do 17. januarja 2021

V tem času vam bodo sodelujoči ponudniki na območju poti, vsako soboto, od 18. do 21. ure, še širše odprli svoja vrata.

Veseli čas prihaja s Folklorno skupino Karavanke

Pevke in pevci ljudskih pesmi Folklorne skupine Karavanke bodo v sredo, 23. decembra 2020, ob 20. uri pripravili virtualni koncert božično-novoletnih ljudskih pesmi pod naslovom Veseli čas prihaja.

Virtualen tudi božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Tržič

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Tržič bo letos v drugačni obliki, kot ste ga bili vajeni do sedaj. Ker razmere ne dovoljujejo igranja v živo, za vas pripravljajo spletni koncert, ki si ga boste lahko ogledali v soboto, 26. decembra 2020, ob 20. uri na Tržič TV, na spletni strani www.po-trzic.si in na facebook strani Pihalnega orkestra Tržič.

Želimo vam srečno in zdravo 2021

»Verjemi, da zmoreš in že si na pol poti do cilja,« je zapisal Theodore Roosvelt. Zato dragi sopotniki na naših poteh, verjemimo v srečno in zdravo 2021.

»Za nami je zahtevno leto. Skupaj smo ga zmogli. Želim vam, da se vas ob Božiču dotakne mir družinskega ognjišča, povezanost, pomembnost družine. Kljub trenutnim razmeram naj veselja, zdravja in zadovoljstva v letu 2021 nikoli ne zmanjka,« vam vošči mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki se vam z dr. Metko Knific Zaletelj, direktorico občinske uprave s sodelavci zahvaljuje za sodelovanje v letošnjem letu in se veseli prijetnih srečanj v prihodnje.
Cenjenim strankam se zahvaljujemo za dosedanje in bodoče izkazano zaupanje ter se tudi v prihajajočem letu s skupnimi močmi podajamo konstruktivnim izzivom naproti. Ostajamo jim vedno na voljo za pogovor po predhodni najavi na telefonsko številno 04 5971 510 ali na elektronski naslov obcina@trzic.si.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...