Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja

26. januar 2021

V Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana so v lanskem letu oskrbeli 89 zapuščenih živali z območja občine Tržič. V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije smo konec decembra 2020 izdali Planinski zemljevid »Pod okriljem najdaljše slovenske gore«. V zadnjih dneh se je na območju občine Tržič sprožilo ogromno plazov.

Med zapuščenimi živalmi na območju občine Tržič prednjačijo mačke

Od 1. februarja 2020 izvaja javno službo zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali na območju občine Tržič, Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana. Kot je razvidno iz letnega poročila so v letu 2020 sprejeli 89 zapuščenih živali in sicer 88 mačk in 1 psa. Novemu skrbniku so oddali 12 mačk. V okolje so po oskrbi vrnili 59 prostoživečih mačk. Skupaj sedmim mačkam niso mogli pomagati oz. so bile obravnavane skladno z dogovorjenimi protokoli Zavetišča. Mačke so v povprečju bivale v zavetišču 52 dni. Pes je bil izgubljen in že naslednji dan vrnjen lastniku, ki je poravnal tudi vse nastale stroške zavetišča.

Skupni stroški oskrbe zapuščenih mačk, kar hkrati pomeni vseh zapuščenih živali z območja občine Tržič do 31. 12. 2020, tako skupaj znašajo 10.182,42 evra.

Planinski zemljevid »Pod okriljem najdaljše slovenske gore«

V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije smo konec decembra 2020 izdali Planinski zemljevid »Pod okriljem najdaljše slovenske gore«. Topografska karta obsega območje celotne tržiške občine. Poleg markiranih planinskih poti so na njej označene tudi tematske poti na Tržiškem in Tržiška planinska pot ter planinske in ostale koče, namestitveni in gostinski objekti, parkirišča, naravne in kulturne znamenitosti.

Na hrbtni strani karte je predstavljenih nekaj zanimivejših izletov in napotkov za varno gibanje v gorah ter planinske postojanke z nadmorskimi višinami, z geografskimi koordinatami, kapacitetami, časom obratovanja in dostopnostjo do sosednjih koč ter vrhov.

Zemljevid je v merilu 1:25.000 in bo, po odprtju ne nujnih dejavnosti, brezplačno na voljo v TPIC Tržič.

Znatna nevarnost proženja snežnih plazov na območju Občina Tržič, nad 1600 metri pa velika

Splošna nevarnost proženja snežnih plazov na območju Občine Tržič je ZNATNA, 3. stopnje po petstopenjski evropski lestvici. Nad 1600 metri ostaja VELIKA nevarnost proženja snežnih plazov. Dobili smo nekaj novega snega v sredogorju, v visokogorju pa kar nekaj več. Hojo v visokogorje v Službi za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica – Tržič v naslednjih dneh odsvetujejo.

V zadnjih dneh se je na območju občine Tržič sprožilo ogromno plazov. Hoja in smuka po plazovitem terenu je nevarna. Naj vas opozorimo, da je hoja kljub ZNATNI nevarnosti po dolinah lahko tvegana, če je nad nami pobočje, ki sega do 2000 metrov. Tam je trenutno nevarnost še VELIKA, plaz pa lahko doseže tudi dolino. Zato previdno.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...