Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Na Občini Tržič se dogaja ...

22. junij 2018

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem tednu (19. junij 2018)

Občina Tržič je 11. junija 2018 na portalu javnih naročil objavila javni razpis za izvajanje prevozov učencev v občini Tržič za obdobje štirih šolskih let (od 2018/2019 do 2021/2022), objavljeno pod oznako naročila JN003847/2018-B01. Predvideno je izvajanje prevozov učencev vozačev, ki imajo stalno prebivališče v Občini Tržič in so v skladu s 56. členom Zakona o osnovni šoli ter v skladu s Pravilnikom o povračilu stroškov prevoza otrok (Uradni list RS št. 96/12 in 92/13) upravičeni do brezplačnega prevoza in se vozijo od prvega postajališča do osnovne šole in nazaj v naslednje osnovne šole: Osnovna šola Tržič (OŠ Tržič), Podružnična osnovna šola Lom (POŠ Lom), Podružnična osnovna šola Podljubelj (POŠ Podljubelj), Osnovna šola Bistrica pri Tržiču (OS Bistrica), Podružnična osnovna šola Kovor (POŠ Kovor) in Osnovna šola Križe (OS Križe). Rok za oddajo ponudb je 16. 7. 2018 do 9. ure.

S 1. majem smo pričeli že tretje projektno obdobje in večina naložbenih del je uspešno za nami. Tik pred glavno pohodniško in kolesarsko sezono smo, poleg opreme za zimska doživetja, v planinskih domovih na Zelenici, pod Storžičem in na Kofcah, namestili opremo za oskrbo turnih kolesarjev. Izpostavili bi predvsem ureditev dodatnih ležišč na Zelenici in opremo učne sobe pod Storžičem, na Ljubelju pa si pohodniki in kolesarji lahko odpočijejo na novo urejenem počivališču.

Slika: Urejeno počivališče na Ljubelju

Prav v teh dneh se zaključuje izgradnja otroškega zip-lina, kjer pred predajo uporabnikom, ob upoštevanju značilnosti ranljivega gorskega okolja in varnostnih zahtev, urejamo še ustrezno talno površino, koče pa opremljamo tudi s servisnim stojalom za popravilo koles. V prihodnjih dneh se bo pričela tudi ureditev plezalne stene v prostoru zgornje postaje nekdanje sedežnice Zelenica.

Slika: Otroški zip-line na Zelenici

Naložbe v opremo so osnova za vzpostavitev kakovostnih trajnostnih čezmejnih turističnih produktov kolesarjenja in pohodništva. Ponudniki lahko pridobljeno opremo dobro izkoristijo kot svojo dodano vrednost obstoječi ponudbi in za promocijo, vse bolj zahtevnim uporabnikom pa omogočajo kakovostno in celovito oskrbo.

V torek, 19. junija 2018, ob 12. uri podpišemo Pogodba o izdelavi projektne dokumentacije za izgradnjo fekalne kanalizacije v Aglomeraciji Loka (DRR2).

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • Vabimo vas, da začnete počitnice v duhu raziskovanja in igre v novi gozdni igralnici pri Domu pod Storžičem. Zavarovalnica Triglav se je v  okviru akcije Očistimo naše gore, znova povezala z dobrodelno akcijo Otroci Triglava in pomagala uresničiti načrte za nadvse zanimivo igralnico, ki jo je s pomočjo prostovoljcev in prijateljev zasnovalo Planinsko društvo Tržič.  Nova igrala sestavljajo številni didaktični elementi, ki spodbujajo kreativno otroško igro, urjenje gibalnih veščin in varno športno aktivnost. Z nami pa se bo skupaj poveselil tudi smučarski skakalec Robert Kranjec. Gozdno igralnico bodo odprli v soboto, 23. junija ob 10.30. 
  • Prostovoljno gasilsko društvo Lom pod Storžičem  v  soboto, 23. junija ob 19. uri vabi na gasilsko veselico pred gasilskim domom v Lomu pod Storžičem, kjer se boste lahko zabavali ob glasbi Ansambla Zarja.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...