Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Naj športnik Tržiča za leto 2019 je Žan Košir

22. junij 2020

Športna zveza Tržič je v sodelovanju z Občino Tržič v sredo, 17. junija 2020 v amfiteatru Gorenjska plaža razglasila Naj športnika Tržiča za leto 2019 in podelila priznanja najuspešnejšim in najbolj obetavnim športnikom v lanskem letu ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Najboljši športnik Tržiča za leto 2019 je postal deskar Žan Košir, drugo mesto si je priskakal Anže Semenič, tretje mesto pa je osvojil plezalec Anže Peharc.

V uvodu v prireditve, ki jo je povezoval Tin Vodopivec, sta zbrane športnike in ostale ljubitelje športa nagovorila podpredsednik Športne zveze Tržič Matjaž Dovžan in župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

»Vsi tisti, ki smo radi na svežem zraku in se resno, tekmovalno ali ljubiteljsko ukvarjamo s športom, priznajmo, da nas je zajela panika v času koronavirusa. Še zlasti se je to odražalo v tistih športih, ki jih krasi naše druženje, medsebojno sodelovanje, ekipni duh. Upajmo, da bo teh omejitev čimprej konec in se bo življenje vrnilo v stare tire. Šport v teh časih zagotovo potrebuje pomoč. Če ni mogoče športu nekaj dati, se borimo za to, da se mu vsaj nič ne vzame. Slovenija je po uspešnosti športnikov glede na število prebivalcev med petimi najboljšimi na svetu. Šport pa v Sloveniji, odstotkovno gledano, prejme najmanj državnega oz. javnega denarja izmed vseh članic Evropske unije. Glede financiranja bosta v prihodnje morali pomembno vlogo odigrati lokalna skupnost in država. Javna sredstva morajo biti namenjena temu, da bo šport čimbolj dostopen vsem, ki si to želijo in tistim, ki se z njim že ukvarjajo,« je povedal podpredsednik Športne zveze Tržič Matjaž Dovžan.

»Da brez športa ne gre, smo se v teh treh mesecih dobro zavedali. Šport ne vidim kot strošek, ampak na eni strani kot naložbo v samozavest, promocijo naroda, na drugi strani pa naložbo v zdravje. V življenju več kot tisoč besed štejejo enostavna dejanja. V Bistrici v športnem parku bo kmalu zaživel tretji fitnes na prostem, v hali nekdanje barvarne v BPT nastaja najbolj inovativen, zaprt veliki pump track v Sloveniji, delamo tudi na projektu šolskega športnega parka v Križah. Pridobiva se dovoljenje za prizidek za potrebe vrtca in šole, skratka smo in ostajamo športno mesto,« je povedal mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič in se zahvalil vsem staršem, trenerjem, klubom, Športni zvezi Tržič, brez katerih vseh teh športnih uspehov ne bi bilo.

Priznanje za življenjsko delo je prejel Ludvik Soklič, ki je vse svoje življenje tako ali drugače sodeloval v športu. S športom se ukvarja tudi danes, pri častitljivih 82 letih.

Letošnja obetavna športnica je postala kegljačica Sara Rovtar, drugo mesto je osvojila skakalka Jerneja Repinc Zupančič, na tretje mesto pa se je pridrsal mladi hokejist Tim Dolinar.
Podeljenih je bilo tudi 12 malih športnih znakov, ki jih prejmejo športniki mlajši od 16 let, ter 6 velikih športnih znakov Občine Tržič, ki jih prejmejo športniki stari nad 16 let.

Slika: Najboljši športniki v Tržiču 2019 (foto: Vili Vogelnik)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...