Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Navdušenje ob prvem Vikendu tržiških poti

11. oktober 2018

Zadnji vikend v septembru je Občina Tržič v sodelovanju s podjetjem Lajf d. o. o. izpeljala prvi Vikend tržiških poti – Tržič Trail Days. Dvodnevni dogodek je minil v odlični družbi in prekrasnem vremenu.

Dogajanje pred Dvorano tržiških olimpijcev je bilo namenjeno predvsem najmlajšim občanom, ki so urili svoje znanje na krožnem oz. »pump track« poligonu ter mini kolesarskem poligonu. Preizkusili so se celo v tekmovanju, se vmes sladkali s palačinkami in sladkorno peno, za smeh pa je v nedeljo poskrbela umetniška skupina Čupakabra s predstavo Circus Biciklon. Za staro in mlado je bila zanimiva sobotna demonstracija vožnje s posebnimi kolesi Bojana Rozmana. S svojimi avtorskimi izdelki sta ponudbo popestrila domača ustvarjalca Stina.me in Nordster.

Udeleženci kolesarskih tur in otroških tekmovanj so prejeli praktične nagrade, ki so jih prispevala podjetja: Pro Alp, Kvibo, Čevljarsko Jazbec/ShoeDoctor, Sport Agent, Elan, Rode, Trgovina Grašca, Mateja Čadež s. p., Stina.me, Nordster in Bled Bike Festival.

Tržiško razkošje poti je v prvi dan prireditve doživljalo 30 kolesarjev, ki so pri Taborniškem domu Šija na testni trasi lahko testirali gorska in električna kolesa ter okušali dobrote planinskih koč. Tudi nedeljskih vodenih tur se je udeležilo okrog 20 kolesarjev iz cele Slovenije, med njimi je bila skupina »elektrončkov«, ki jo je po naših poteh zapeljala agencija Greenhills.

Generalni sponzor je bila Trgovina Grašca, Mateja Čadež s. p. Dogodek sta podprla še Komunala Tržič d. o. o. in Bios d. o. o, Tržič, za varnost in prvo pomoč pa so skrbeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Tržič, Društvo Gorska reševalna služba Tržič in člani Območnega združenja Rdečega križa Tržič.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli prispevali, da je dogodek uspel in da je bila v Tržiču prisotna kopica presrečnih otrok in zadovoljnih kolesarjev. Verjamemo, da bo prihodnje leto še boljši in odmevnejši.

Slika: Najmlajše kolesarje je zabavala umetniška skupina Čupakabra (Foto: Mateja Dolžan)

Slika: Testiranje koles pri Taborniškem domu Šija (Foto: Andrej Remškar)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...