Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Neurje nepredvidenih razsežnosti v občini Tržič

30. oktober 2018

V ponedeljek in v noči na torek, 29. in 30. oktobra 2018, je na območju občine Tržič divjalo strahovito neurje, ki ga ne pomnimo.

Pomoč zbira Rdeči križ Tržič. TRR SI56 0510 0801 0063 548- UJMA 2018. Več na: https://www.facebook.com/OZRKTrzic/ 

Po zadnjih dosegljivih podatkih je vodostaj Tržiške Bistrice presegel ravni poplav iz leta 2007, ko je bila občina Tržič tudi izjemno prizadeta.

Prva in ključna naloga je zagotovitev varnosti naših občanov in njihovega premoženja, priprava in izvedba sanacijskih ukrepov. Vsi, ki potrebujejo pomoč naj pokličejo 112 oz. v primeru nedosegljivih zvez sporočijo najbližji pristojni službi.

Zaradi vseh posledic neurja vse občane in druge, ki se gibljejo na prizadetih območjih, naprošamo za skrajno pazljivost in previdnost ter predvsem za skrb za lastno varnost in njihovih bližnjih.

Vse pristojne službe so bile aktivirane in so na terenu, zato vse pozivamo, da upoštevajo njihova navodila. Nihče naj se ne približuje morebitnim nevarnostim (vodotokom, podrtim električnim ali drugim vodnikom, drevesom, itd.).

Na območju Loma, Čadovelj, Doline in Jelendola naj se voda obvezno prekuhava. Vaščani Čadovelj, Jelendola in Doline naj danes nujno ostanejo doma. Do vasi se bodo pristojne službe prebile z interventnimi ekipami ali helikopterjem. Občani lahko potrebe sporočajo gasilskemu štabu.

Ker je župan s sodelavci na terenu, kjer sodeluje pri koordinaciji pomoči in ukrepov ter posledično nedosegljiv, posredujemo njegov nočni zapis s Facebook-a:

»Občino Tržič je ponoči prizadelo hudo neurje. Poškodovanih in izginulih po dostopnih podatkih s terena na srečo ni. Materialna škoda je gromozanska. Poplavljeni so spodnji deli številnih domov in gospodarskih objektov. Uničene so ceste in komunalna infrastruktura. Dostop do Čadovelj, Doline, Jelendola in vasi v Lomu ni mogoč ter razen za interventne ekipe prepovedan. Akcija za oskrbo in pomoč prizadetim teče. Škodo odpravljamo in kjer se da zagotavljamo nujno prevoznost. Reševalne ekipe so na terenu. Zaradi nevarno spodkopanih brežin in cest se ne približujte vodotokom. Nevarnost je skrajno resna.«

Poročilo Uprave RS za zaščito in reševanje: Ob 8.35 je v Seničnem voda zalila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Bistrica pri Tržiču. Ob 9.09 je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše v Lomu pod Storžičem. Posredovali so gasilci PGD Lom pod Tržič. Ob 9.36 so opazili da je voda poškodovala plinovod pri hipermarketu Mercator v Tržiču. Na kraj dogodka so bili napoteni delavci ENSO.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...