Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Nov športni park pod gradom Neuhaus v Tržiču

25. maj 2018

Pod gradom Neuhaus v Tržiču bo ta konec tedna zaživel nov športni park, v katerega je Občina Tržič vložila 52 tisoč evrov. Rdeča nič zadnje majske sobote v Tržiču bo tako aktivnost na prostem v dobri športni družbi s pridihom tekmovalnosti in osvajanja novih gibalnih znanj.

Projekt ureditve športnega parka, za katerega je Občina Tržič iz proračuna namenila 52 tisoč evrov, je pripravilo podjetje Protim Ržišnik Perc in potrdila kranjska enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Dela je v času od septembra do decembra lani izvajalo podjetje CVP d. o. o. iz Ljubljane.

»Živahno, športno in aktivno življenje v starem mestnem jedru nam je še posebej pomembno, saj je to mesto, kjer si preteklost in prihodnost  podajata roki,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Nov športni park, v katerem so fitnes na prostem, kombinirano igralo za najmlajše in urejene klopi za počitek, tudi v luči projekta »Tržič, mesto dobrih misli in želja«, prinaša veliko dodane vrednosti.

»Z izgradnjo tega igrišča dokazujemo, da nam je za kompleks starega gradu Neuhaus, katerega najslavnejši lastnik je bil grof Radetzky, še kako mar. Občina Tržič je že pridobila konzervatorski načrt za njegovo obnovo. Pričakujemo, da bodo v naslednji finančni perspektivi namenjena  tudi evropska sredstva za sanacijo te kulturne dediščine. Že letos načrtujemo rekonstrukcijo ceste iz mestnega jedra na sam grad, v letu 2019 pa popolno rekonstrukcijo stopnišča, ki vodi do šole, tako da se gradu Neuhaus obetajo lepši časi,« napoveduje tržiški župan mag. Borut Sajovic.

Odprtje novega športna parka pod gradom Neuhaus bo v soboto, 26. maja 2018, ob 15. uri.

Obeta se bogat rekreativno tekmovalni spremljevalni program, v katerem bomo izbrali najbolj fit Tržičanko in Tržičana, pripravili Mini olimpijado, se naučili osnov dvigovanja prostih uteži, se pomerili v štirih športnih disciplinah, obiskovalci se bodo lahko seznanili s športnimi vadbami, najmlajši pa se bodo pomerili za naslov »mini tržiški olimpijec« in sodelovali v animacijskem programu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...