Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

NUJNO OBVESTILO

12. marec 2020

(koronavirus) V povezavi z aktualnim dogajanjem okrog novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili s strani Republike Slovenije, vas obveščamo, da je do preklica na Občini Tržič mogoče osebno urejati le nujne zadeve, z obveznim predhodno dogovorjenim terminom z uslužbencem, ki ga potrebujete.

Spoštovani,

v povezavi z aktualnim dogajanjem okrog novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili s strani Republike Slovenije, vas obveščamo, da je do preklica na Občini Tržič mogoče osebno urejati le nujne zadeve, z obveznim predhodno dogovorjenim terminom z uslužbencem, ki ga potrebujete. Pozivamo in naprošamo vas, da zadeve urejate preko e-pošte (obcina@trzic.si), telefona (04 597 15 10) ali navadne pošte (Trg svobode 18, 4290 Tržič).
Plačevanje v sprejemni pisarni do nadaljnjega ne bo mogoče, zato vas prosimo, da se poslužujete plačil prek elektronskega bančništva.

Obveščamo vas, da Občina Tržič do nadaljnjega odpoveduje vse dogodke, ki jih organizira ali soorganizira, enako pozivamo vse javne zavode v občini Tržič. Ob tem pozivamo in prosimo vsa ostala društva in organizacije v občini oz. vse občanke in občane, v kolikor imajo predvidene kakršnekoli javne dogodke ali dogodke, z večjim številom udeležencev, da jih odpovejo oz. prestavijo.

V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), vas na Občini Tržič ponovno pozivamo, da dosledno upoštevate tudi vsakodnevne preventivne ukrepe:
- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
- Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
- Če zbolimo, ostanemo doma.
- Upoštevamo pravila higiene kašlja.
- Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo.
- Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 odstotkov.
- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
Gradiva, ki so jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili na temo novega koronavirusa so dostopna na povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva.
Več o novem koronavirusu SARS-CoV-2 si lahko preberete na povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Občina Tržič

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...