Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Ob zaključku sanacijskih del v letu 2019 v Jelendol prihajata ministra Erjavec in Zajc

3. december 2019

Občina Tržič uspešno zaključuje prvo leto sanacije po ujmi v Dovžanovi soteski. Glavnina del je že zaključena, v teh dneh se postavlja še zadnji, spodnji Bencetov most. Sanirano stanje po letu dni obnove, si bosta v soboto, 7. decembra 2019, ob 13. uri ogledala tudi podpredsednik Vlade RS in minister za obrambo Karl Erjavec in minister za okolje in prostor Simon Zajc. V Domu krajanov Jelendol se bosta srečala s krajankami in krajani v ujmi prizadetih vasi.

"V soboto, 7. decembra, ob 13. uri, nas v Domu krajanov Jelendol čaka zaključno srečanje s krajankami in krajani, da si izmenjamo izkušnje. Kot župan bi se rad vsem zahvalil za potrpežljivost, sodelovanje in razumevanje ob gradbiščih," poudarja župan Sajovic, ki ob tem dodaja: "Zadovoljni smo s prvim letom uspešne sanacije, zagotovo pa nas čaka veliko pomembnega in potrebnega dela v letu, ki je pred nami, saj so še vedno številni odseki, na katerih so sredstva potrebna."

Župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic poudarja, da je bilo ravno dobro sodelovanje z državo ključno, da so bila sredstva zagotovljena, sanacija pa uspešna. "Prav zadovoljen sem, da bodo prišli odločevalci pogledat, kaj nam je v dobrih štirih mesecih uspelo postoriti ter kje še potrebujemo sodelovanje in pomoč."

Pričakujemo tudi prihod predsednika Vlade RS Marjana Šarca, ki pa svojega obiska še ni dokončno potrdil.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...