Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Občina Tržič bo pomagala gospodarstvu

27. marec 2020

(koronavirus) Slovenijo, s tem pa tudi Tržič, je epidemija gospodarsko zelo prizadela. Vse posledice bodo vidne in občutene šele, ko to krizo prebrodimo. Občina Tržič že danes razmišlja za naprej, zato snujemo ukrepe, ki bodo dopolnjevali tiste, sprejete na državni ravni.

Zavedamo se resnosti položaja in tudi ogromne gospodarske škode, ki nastaja zaradi nujnosti varovanja zdravja, zato tudi skrbno spremljamo sprejemanje ukrepov na nivoju države in na njihovi podlagi pripravljamo svoje, ki jih bodo dopolnjevali.

Zaustavili smo vse aktivnosti z objavo razpisa za spodbujanje gospodarstva, ki je namenjen spodbujanju sejemskih aktivnosti in sobodajalstva, da se bodo sredstva namenila nujnim ukrepom.

Eden prvih je, da bodo najemniki občinskih lokalov, za čas zaprtja, oproščeni plačila najemnin. Prav tako bomo iskali obojestransko sprejemljive rešitve, s katerimi bomo ohranili naše sodelovanje z najemniki Občine Tržič.

Proučujemo, kako ukrepe Republike Slovenije dopolniti z ukrepi Občine Tržič, da se gospodarskim subjektom, s sedežem v občini Tržič, pomaga ohraniti delovna mesta in normalizira njihovo poslovanje.

Občina Tržič vam že danes zagotavlja, da bo še naprej redni plačnik, da bo izvajala programe, izplačevala transferje in plače, izvajala investicije, itd. Občina bo tako v sklopu svojih pristojnosti in zmožnosti skrbela, da se bo likvidnost lokalnih podjetij izboljšala in se bo gospodarska aktivnost čim hitreje povečala.

Eden izmed ključnih ukrepov, ki jih lahko izvede občina, je povečanje obsega investicij. Občina Tržič je v preteklosti zmanjšala dolg, tako da bo omogočeno tudi morebitno zadolževanje.

»Občinski upravi sem že naročil pospešeno pripravo oz. nadaljevanje investicijskih projektov, da bomo po koncu zdravstvene krize lahko takoj začeli z njihovim izvajanjem. Hkrati pa pozivam najbolj uspešna tržiška podjetja in posameznike, da po koncu krize s svojimi projekti, investicijami in nakupi ter rednimi plačili podprete lokalna podjetja. Vsi mi pa lahko pomagamo tako, da po koncu krize povečamo potrošnjo in kupujemo lokalno,« pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Ker si želimo slišati tudi mnenje lokalnih podjetnikov, jih pozivamo, da ukrepe, ki bi jih lahko sprejela Občina Tržič, sporočijo na obcina@trzic.si. Ukrepi se ne smejo prekrivati z ukrepi, ki jih je že sprejela Republika Slovenija oz. jih še bo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...