Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Občina Tržič podpisala gradbeno pogodbo za Podjetniški inkubator Tržič

23. februar 2024

Župan Peter Miklič in direktor podjetja Kovinar – Gradnje ST sta podpisala pogodbo za gradbena, obrtniška in inštalaterska dela za vzpostavitev Podjetniškega inkubatorja v Tržiču. Podjetniški inkubator bo lociran v degradiranem območju BPT-ja, kar je eden izmed korakov, da ta del Tržiča oživimo. Vrednost podpisane pogodbe je približno 1.100.000,00 evrov (brez DDV), v pogodbo pa ni vključena pohištvena in tehnološka oprema. V prostorih stavbe Podjetniškega inkubatorja bodo »Maker space« oziroma izdelovalni prostori, tehnični prostor, pisarne, sejna soba, prostor za interakcije in spremljevalni prostori.

Danes, 23. 2. 2024, je bil storjen nov korak k razvoju podjetništva v Tržiču. Namreč, župan je z izvajalcem, Kovinar – gradnje ST podpisal pogodbo za gradbena, obrtniška in inštalaterska dela ter stavbno pohištvo za vzpostavitev Podjetniškega inkubatorja v Tržiču.

Župan je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo, da v roku parih dni Občina podpisuje še eno pogodbo, ki bo Tržič usmerila tudi v razvoj podjetništva.

Ideja o Podjetniškem inkubatorju je zorela nekaj časa. Lani je Ministrstvo za Kohezijo in regionalni razvoj objavilo Javni razpis za sofinanciranje projektov ekonomsko-poslovne infrastrukture na obmejnih problemskih območjih v letih 2023 in 2024 in odločitev Občine je bila, da te priložnosti ne izpusti. Na degradiranem območju BPT-ja, ki si ga Občina prizadeva oživiti, je primerna lokacija za tovrstno dejavnost, ki ne bo prispevala le k revitalizaciji samega območja, pač pa bo tudi dobra odskočna deska našim podjetnikom za razvijanje novih idej in projektov.

Pogoj za kandidaturo za sredstva je bilo gradbeno dovoljenje, ki ga je Občina pravočasno pridobila in stekli so postopki do podpisa pogodbe, torej javno naročilo za izbiro izvajalca za gradbena, obrtniška in inštalaterska dela.

Po podpisu pogodbe z izvajalcem sledi še podpis pogodbe za nadzor in za dobavo ter montažo pohištvene opreme in javno naročilo za tehnološko opremo za inkubator.

Vrednost pogodbe za gradbena, obrtniška in inštalacijska dela je približno 1.100.000,00 evrov. Za celoten projekt vzpostavitve Podjetniškega inkubatorja Tržič je Občina na podlagi javnega razpisa Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj upravičena do največ 1.078.354,91 evrov oziroma do največ 100% upravičenih stroškov.

Rok za izvedbo del je kratek, izvajanje projekta Podjetniški inkubator Tržič mora biti zaključeno do 31. 10. 2024, kar je pogoj za izplačilo pridobljenih sredstev iz državnega proračuna.

Novoustanovljeni inkubator bo imel 883,1 m2 skupne površine, v njem se bodo nahajali »Maker space« oziroma izdelovalni prostori, tehnični prostor, pisarne, sejna soba,  prostor za interakcije in spremljevalni prostori.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...