Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Občina Tržič s številnimi investicijami skrbi za dobro počutje tržiških otrok in zaposlenih v vrtcih in šolah

1. september 2020

Prav poseben je današnji dan za 137 otrok, ki so prvič prestopili prag tržiških osnovnih šol. V OŠ Tržič je 32 prvošolčkov, še dodatnih 9 v Podružnični šoli Lom in sedem v Podružnični šoli Podljubelj. Na OŠ Bistrica so dobrodošlico izrekli 37 in v Podružnični šoli Kovor 16 prvošolčkom, v OŠ Križe pa šolske klopi po novem zaseda 36 otrok.

»Za šolo in vrtec radi rečemo, da sta za naše otroke drugi dom. Tako zgodbo na Občini Tržič tudi razumemo. Želimo, da se otroci v vrtcih in šolah, njihovi starši in zaposleni v javnih zavodih, v njih dobro počutijo. Občina kot ustanoviteljica je tudi med letošnjimi počitnicami poskrbela za številne investicije v hrame učenosti, ki bodo omogočile še boljše počutje in tudi prihranke. To leto je bilo z investicijami res bogato,« je ob vstopu v novo šolsko koledarsko leto 2020/2021 povedal mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

V Vrtcu Deteljica se izvaja toplotna izolacija fasade, podzidka in dodatna izolacija strehe. Vrednost investicije znaša 315.301,02 evra, od tega bo iz občinskega proračuna namenjenih 233.885,18 evra, iz Kohezijskega sklada pa 81.415,84 evra.

V Vrtcu Palček se izvaja popolna sanacija kurilnice in zamenjava energenta, s kurilnega olja prehajamo na plinsko ogrevanje. Končna vrednost investicije bo nekaj več kot 80 tisoč evrov.

Da so bili vrtčevski in šolski prostori med počitnicami obiskani s strani različnih mojstrov, dokazujejo tudi številni manjši izvedeni projekti. »V OŠ Bistrica smo v prenovo kuhinje vložili 12 tisoč evrov, v POŠ Lom je prenova sanitarnih prostorov stala dobrih 22 tisočakov, zamenjali smo kar nekaj oken, fasad in izolacij v OŠ Križe v skupni vrednosti 26 tisoč evrov, vrtec v Pristavi, kjer je naš najmanjši oddelek, je dobil novo igralo. Zelo aktivno tečejo priprave na gradnjo prizidka pri OŠ Križe, tako za potrebe šole in vrtca. Uspešno bomo izvedli tudi sanacijska dela na strehi OŠ Tržič pri Dvorani tržiških olimpijcev,« napoveduje mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...