Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Občina Tržič že tretje leto zapored s priznanjem Prostovoljstvu prijazno mesto - občina

28. maj 2020

Med 25. in 31. majem 2020 Slovenska filantropija že tradicionalno organizira 21. Nacionalni teden prostovoljstva. Njegov namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Na Slovesni dan prostovoljstva, ki je bil 25. maja (zaradi trenutnih razmer slavnostne podelitve ni bilo), je bila Občina Tržič razglašena za Prostovoljstvu prijazno mesto 2020.

Eden od letošnjih sloganov te akcije v nacionalnem tednu prostovoljstva je, da dobra dela ne potrebujejo reklame. »Približno tako je tudi v Tržiču. Kadar občina prejme tako priznanje, to pomeni, da ima v množici društev kopico ljudi, ki jim je skrb za pomoč sočloveku pomembna. Zato iskrena zahvala vsem prostovoljkam in prostovoljcem v Tržiču. Res jih imamo veliko. Samo v devetih gasilskih društvih je več kot 1000 občanov. Vključeni so še v humanitarna, športna, kulturna in ostala društva. Da smo že tretje leto zapored med prejemniki priznanja Prostovoljstvu prijazno mesto pa pomeni, da Občina Tržič s svojimi ukrepi in proračunom sledi človekoljubnim dejanjem,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in dodaja, da je prostovoljstvo luč na koncu tunela v vseh trenutkih našega življenja.

Poleg naziva Prostovoljstvu prijazno mesto 2020 so bili razglašeni še Junaki našega časa, Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/-a v javni upravi in Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev.

»Modra država/skupnost podpira prostovoljstvo na način zagotavljanja sredstev za delo prostovoljskih organizacij, za vzpodbujanje solidarnosti in medsebojnega povezovanja in za ustvarjanje razmer, ki omogočajo ljudem vseh generacij vključevanje v prostovoljstvo,« je med drugim v sporočilo za javnost zapisala Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije.

Slika: župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in podžupan Dušan Bodlaj s priznanjem

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...