Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Občini Tržič in Naklo ter podjetje Komunala Tržič d.o.o. so podpisali sporazum o zagotavljanju izvajanja GJS

1. december 2023

Sporazum o zagotavljanju izvajanja gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov je bil podpisan zaradi uresničevanja skupnih ciljev občin podpisnic.

Občinski svet Občine Tržič je na svoji 9. redni seji dne 23. novembra 2023 sprejel sklep, da soglaša s sklenitvijo sporazuma in pooblašča župana za podpis Sporazuma o skupnem zagotavljanju gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v predlagani vsebini. Občinski svet Občine Naklo je besedilo sporazuma potrdil na svoji 8. redni seji 16. 11. 2023.

Predlagani sporazum je bil sklenjen zaradi uresničevanja skupnih ciljev občin podpisnic v smeri zagotavljanja storitev gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov z enotnostjo in optimalno izkoriščenostjo opreme in drugih resursov izvajalca, zaradi zagotavljanja ekonomije obsega tako pri stroških izvedbe storitev kot tudi pri pridobivanju resursov in posledično, znižanja stroškov storitev za uporabnike storitev kot končnih plačnikov storitev. Drugi vidik podpisa sporazuma je zagotavljanje dodatnih storitev zadevne gospodarske javne službe za občane obeh občin podpisnic zaradi možnosti organiziranja enotne uporabe infrastrukture na področju obeh občin, kar se v javnem interesu vse zagotavlja s horizontalnim sodelovanjem pogodbenih strank tega sporazuma pri skupnem izvajanju te gospodarske javne službe v skladu z nacionalnimi in evropskimi predpisi s področja ravnanja z odpadki, gospodarskih javnih služb in javnih naročil ter koncesij.

Sporazum je bil podpisan 29. 11. 2023 v prostorih Občine Tržič, podpisa pa so se udeležili direktorica Komunale Tržič Vesna Jekovec, Župan občine Naklo Ivan Meglič in župan občine Tržič Peter Miklič.

Podpis sporazuma

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...