Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Obvestilo o delni in popolni zapori Snakovške ceste

28. januar 2022

Zaradi izvedbe gradbenih del projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save - Občina Tržič (DRR2)« in izgradnje pločnika ob državni cesti, bo potrebna zapora državne ceste R2 410 Križe - Senično – Golnik na odseku Snakovška cesta (od uvoza Pod Pogovco do uvoza Snakovška c. 68 – 72).

Zapora se bo izvajala v 3 fazah:

1. faza – delna zapora od 9. 2. 2022 od 7. ure do 21. 2. 2022 do 7. ure; promet bo urejen izmenično enosmerno.
2. faza – popolna zapora od 21. 2. 2022 od 7. ure do 14. 3. 2022 do 19. ure; obvoz bo voden Križe – Zadraga – Naklo – Mlaka – Golnik – Senično in obratno.
3. faza – delna zapora od 14. 3. 2022 od 19. ure do 27. 5. 2022 do 19. ure; promet bo urejen izmenično enosmerno.

Praviloma bodo izvozi na Snakovško cesto iz ulic odprti in bo dovoz oz. izvoz možen vsaj na eno stran - proti Križam ali proti Seničnem tudi med popolno zaporo. Popolne zapore uvozov bodo le v času, ko se bo dejansko delalo na lokaciji posameznega izvoza/uvoza. Izvajala se bo torej pomična popolna zapora. Ker gre za slepe ulice, obvoz v tem času ne bo možen, občani pa so naprošeni, da svoja vozila za čas trajanja take zapore parkirajo na parkirišču pri pokopališču ter na parkirišču pri tenis igrišču v Križah.

Ker se dela opravljajo na državni cesti, so tudi obvozi določeni po normativih s strani države. Gozdne ceste in privat poti ne morejo biti določene za uradne obvozne poti (bodo pa prevozne).

V času popolne zapore bo prehod preko gradbišča za pešce mogoč ob spremstvu osebja na gradbišču. Po počitnicah bodo šolski prevozi organizirani do zapore, prehod preko gradbišča za šolarje bo organiziran v spremstvu.

Avtobusi rednih linij Tržič - Golnik bodo med popolno zaporo vozili iz Tržiča preko Križ v Kranj ter z redno linijo na Golnik in obratno.

Glede na potek del se bo vozni red in način odvoza odpadkov prilagajal in spreminjal, o čemer se bo še obveščalo.

Aktualne podatke o zapori bomo objavljali na spletni strani Občine in na njenem FB profilu. V tednu pred popolno zaporo se bo popolni zapori obveščalo tudi preko lokalne radijske postaje (radio Gorenc) in z obvestilno tablo na začetku in koncu gradbišča.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...