Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

OBVESTILO OB DOGODKU Gregorjevo - Vuč u vodo

10. marec 2020

(koronavirus) V povezavi z aktualnim dogajanjem okrog novega koronavirusa SARS-CoV-2 ...

Spoštovani,

v povezavi z aktualnim dogajanjem okrog novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili s strani Republike Slovenije, vas Občina Tržič poziva, da se dogodka "Gregorjevo - Vuč u vodo", ki bo potekal v sredo, 11. marca 2020, udeležite le tisti, ki ste zdravi in se dobro počutite. Gregorjevo je prireditev, ki poteka na prostem, zato zanjo zaenkrat ne velja odredba Ministrstva za zdravje.

V okviru prireditve je odpovedano dogajanje v Kurnikovi hiši (razstava in delavnica peke ptičkov) ter delavnica izdelovanja gregorčkov v Kulturnem centru Tržič.

Javni dogodki v osnovi predstavljajo tveganje za prenos okužb, zato skladno z navodili NIJZ tudi na Občini Tržič odsvetujemo obisk množičnih dogodkov naslednjim skupinam oseb:
- vsem, ki kažejo znake obolenja,
- starejšim osebam in
- kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni.

Vljudno vas prosimo, da dosledno upoštevate navodila podana s strani NIJZ (ne dotikamo se oči, nosu in ust; pravilna higiena kašlja, ipd.). Gradiva, ki so jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili na temo novega koronavirusa so dostopna na povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva.
Več o novem koronavirusu SARS-CoV-2 si lahko preberete na povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Občina Tržič

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...