Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Obvestilo vsem obiskovalcev gora

29. december 2020

Občina Tržič v sodelovanju s štabom CZ Tržič ter Službo za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica - Tržič naproša vse obiskovalce gora, da se držijo priporočil in navodil pristojnih služb

Splošna nevarnost proženja snežnih plazov na območju Zelenice je ZNATNA, 3. stopnje po petstopenjski evropski lestvici Pod okoli 1300 mnv je nevarnost proženja snežnih plazov ZMERNA.

Sneženje v petek 25.12.2020 je spremljal zmeren do močan severni veter, ki je sneg prenašal in gradil zamete in klože. Tudi v soboto 26.12.2020 je pihal močan severni veter. Ogromno je klož in odloženega snega v zavetrnih legah. Na vseh pobočjih je potrebna visoka previdnost, saj že ob manjši obremenitvi lahko sprožimo srednji do velik plaz napihanega nesprijetega snega. Na delih je nevarnost proženja snežnih plazov VELIKA!

Sneg se zaradi zelo nizkih temperatur zelo počasi preobraža. Sneg, ki je padal v petek 25.12.2020, se ni sprijel s staro snežno podlago. Tukaj je nastala kritična plast, ker je temperatura zraka pred sneženjem hitro upadla.

V ponedeljek 28.12.2020 in torek 29.12.2020 lahko nad 1100m pade do 60 cm snega. Lavinske razmere se bodo spremenile. Pričakujemo, da bo splošna nevarnost proženja snežnih plazov VELIKA, na delih pa lahko ZELO VELIKA. Velja za območja nad 1100 m oz. za nad 1500 m. O razmerah vas bomo sproti obveščali.

Kljub zapori servisne ceste, se ogromno pohodnikov odloči za dostop do Doma na Zelenici po tej servisni cesti. Prosimo, da upoštevate opozorila in postavljene opozorilne table. SERVISNA CESTA JE ZAPRTA!

Občina Tržič in Štab CZ Tržič

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...