Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Obvestilo za javnost

15. marec 2020

(koronavirus) POZIV K DOSLEDNEMU UPOŠTEVANJU NAVODIL DRŽAVE ZA ZAJEZITEV KORONAVIRUSA

V Tržiču še nismo potrdili nobenega primera koronavirusa. Z razglasitvijo epidemije smo aktivirali Štab civilne zaščite Občine Tržič in uvedli vse potrebne koordinirane ukrepe. Službe delujejo. Za brezplačno varstvo otrok zaposlenih v t. i. kritični infrastrukturi bo poskrbljeno. Trgovine so oskrbovane, prireditve in zbiranja odpovedana. Iskrena hvala vsem, ki ste že šli v samoizolacijo in tistim, ki ste ne nujne storitvene dejavnosti zaprli, kot tudi tistim, ki zaradi nujno splošnega dobra ljudi oskrbujete še naprej. Aktivirane so tudi že prve oblike medsosedske in solidarnostne pomoči najbolj ranljivim skupinam. Celotna veriga zdravstvenega osebja in oskrbe zdravil je pripravljena, najbolj nujno pa je brezpogojno upoštevanje navodil pri vstopu v Zdravstveni dom Tržič,” sporoča župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Na Občini Tržič vas ponovno prosimo in pozivamo, da ukrepe in navodila države dosledno upoštevate. Sprejemanje ukrepov, brez upoštevanja, kot je pokazala tudi praksa po drugih državah, nima pravega učinka. Ključ do uspeha je torej dosledno upoštevanje navodil in ukrepov države, katerih poglavitni namen je obvarovati človeška življenja in zajeziti epidemijo.

Po priporočilih stroke in Vlade RS je potrebno javno življenje v naslednjih dnevih in tednih čim bolj ustaviti, na Občini Tržič se pridružujemo pozivom, da, v kolikor ne delamo v kritični infrastrukturi, ostanemo doma oz. delamo od doma, gibanje pa omejimo na zgolj nujne zadeve ter se tako ravnamo odgovorno do sebe in drugih.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...