Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Počitniška linija Hop-on Hop-off tudi v Tržiču

5. julij 2018

Po nekaj letih uspešnega obratovanja po nekaterih turističnih krajih na Gorenjskem, poseben turistični avtobus Hop-on Hop-off prihaja tudi v Tržič. Prvič že ta petek, 6. julija. Vodenja bodo v angleškem jeziku. Gostje si bodo lahko ob 10.45 ogledali mestno jedro, ob 13.35 pa še Dovžanovo sotesko.

Avtobus bo v Tržič pripeljal vsak petek v juliju in avgustu.

Cena dnevne vozovnice na relaciji Bled – Kamp Šobec – Radovljica – Begunje - Tržič - Kovor – Radovljica – Kamp Šobec – Bled, za osebo starejšo od 10 let znaša 8 EUR. Otroci do starosti vključno 10 let v spremstvu staršev pa imajo pravico do brezplačnega prevoza. Vozovnico bodo potniki kupili na avtobusu. Na vožnji bo potnike spremljal lokalni turistični vodnik.

Prvi postanek avtobusa v občini Tržič bo v Brezjah pri Tržiču, kjer je več izhodišč za poti na planine. V Tržiču, starem obrtniškem mestu z ohranjenim jedrom si bodo potniki lahko ogledali staro mestno jedro s Kurnikovo hišo in ostalimi zanimivostmi, obiskali interaktivni Tržiški muzej, vsak petek ob 12. uri pa bo tudi voden ogled Livarstva Mebron. Brezplačno vodenje jih čaka po slikoviti Dovžanovi soteski - dolini z izjemnim geološkim bogastvom, lahko pa se bodo podali po romarski Rožnovenski poti k Baziliki Marije Pomagaj na Brezje ali se osvežili v bazenih na Gorenjski plaži.

»Namen vzpostavitve avtobusne linije Hop-on Hop-off iz Bleda preko Begunj do Tržiča je v tem, da poskušamo k nam pripeljati goste iz turistično bolj obleganih destinaciji kot sta Radovljica in Bled.  Dodana vrednost za Tržič je nedvomno v tem, da si lahko obetamo povečan turistični obisk, večji promet pri lokalnih ponudnikih, obisk turističnih znamenitosti. Za uveljavljene gorenjske destinacije pa je to dobra priložnost, da svojim gostom ponudijo dodatno turistično ponudbo in doživetja,« pravi Vid Meglič, vodja Urada za gospodarstvo in družbene dejavnosti na Občini Tržič.  

Redna brezplačna turistična vodenja po mestnem jedru in Dovžanovi soteski bodo lahko koristili tudi gostje nameščeni pri tržiških ponudnikih namestitev.

Brošura Hop on Hop off 2018

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...