Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

27. marec 2024

Občina Tržič zagotavlja brezplačna plakatna mesta organizatorjem volilne kampanje za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo v nedeljo, 9. junija 2024. Brezplačna plakatna mesta se zagotavljajo na panojih, ki bodo za ta namen razporejeni na območju občine Tržič.

Občina Tržič na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07103/07 – ZPolS-D, 11/1128/11 – odl. US in 98/13) in Odloka o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament  (Uradni list RS, št. 15/24) objavlja naslednje

POGOJE ZA PRIDOBITEV PRAVICE DO UPORABE PLAKATNIH MEST ZA VOLITVE POSLANCEV IZ REPUBLIKE SLOVENIJE V EVROPSKI PARLAMENT

  1. Občina Tržič zagotavlja brezplačna plakatna mesta organizatorjem volilne kampanje za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo v nedeljo, 9. junija 2024. Brezplačna plakatna mesta se zagotavljajo na panojih, ki bodo za ta namen razporejeni na območju občine Tržič.
  2. Organizatorji volilne kampanje morajo vloge za dodelitev brezplačnih plakatnih mest  poslati do vključno ponedeljka, 15. 4. 2024, na e-naslov: obcina@trzic.si ali na naslov: Občina Tržič, Trg svobode 18, 4290 Tržič, s pripisom »VOLILNA KAMPANJA«. Za naknadno prejete vloge, vendar najkasneje do 25. 5. 2024 do 23.59 ure (objava seznama potrjenih list kandidatov), Občina Tržič ne more zagotoviti pravočasnosti izdaje upravnih aktov in posledično nameščanja plakatov.
  3. Občina Tržič bo vloge organizatorjev volilne kampanje zbrala in lokacije plakatnih mest določila glede na vrstni red prejetih vlog. Izvajalec dejavnosti oglaševanja za potrebe volilne kampanje je družba Komunala Tržič d.o.o., Pristava, Mlaka 6, 4290 Tržič, kontaktna oseba: g. Jure Zadnikar: 04/ 597 13 17.
  4. Plakatiranje na določenih mestih bo mogoče od dneva pridobitve obvestila dalje, za potrebe plakatiranja pa je organizator volilne kampanje dolžan zagotoviti plakate dimenzij B1 (višina 100 cm, širina 70 cm) v pokončni obliki ter v zadostnem številu.

Peter Miklič, župan

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...