Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Popolna zapora Snakovške ceste zaradi asfaltiranja

3. junij 2022

V sklopu projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save - Občina Tržič (DRR2)« bo zaradi priprave vozišča za asfaltiranje in za samo asfaltiranje vozišča z obrabno plastjo asfalta ter za asfaltiranje pločnika ob državni cesti potrebna popolna zapora državne ceste R2 410 Križe - Senično – Golnik na odseku Snakovška cesta.

Popolna zapora je s strani DRSI odobrena med 8. 6. od 7. ure do 11. 6. 2022 do 20. ure. V primeru slabega vremena bo popolna zapora prestavljena.

Obvoz bo voden na relaciji Križe – Zadraga – Naklo – Mlaka – Golnik – Senično in obratno. Ker se dela opravljajo na državni cesti, so tudi obvozi določeni skladno z državnimi normativi. Gozdne ceste in zasebne poti ne morejo biti določene za uradne obvozne poti.

Predvidoma bo jutranji šolski avtobus vozil preko gradbišča, popoldanski šolski avtobus in redna avtobusna linija pa po obvozu. Za šoloobvezne otroke bo med 12. in 14. uro, v času del na pločniku, po potrebi organizirano spremstvo. Za ostale pešce bo omogočen prehod po pločniku, tekom del na samem pločniku pa z usmerjanjem oseb na gradbišču.

Za lokalni promet do stanovanjskih objektov bo v času priprave na asfaltiranje predvidoma omogočen dovoz zjutraj do 8. ure, tekom dne pa odvisno od lokacije del.

Z obrabno plastjo asfalta se bo vozišče asfaltiralo brezstično, predvidoma v četrtek, 9. 6. 2022 in/ali v petek, 10. 6. 2022. Ta dan (ali ta dva dneva), bo popolna zapora za ves promet in dovozi k objektom, razen za intervencijo, ne bodo možni. Jutranji šolski avtobus bo predvidoma ustavil pred zaporo, šolarji bodo nadaljevali pot peš, po pločniku. Občane prosimo, da svoja vozila za čas asfaltiranja parkirajo na parkirišču pri pokopališču ter na parkirišču pri tenis igrišču v Križah.

Glede odvoza odpadkov prosimo, sledite objavam Komunale Tržič.

Hvala za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...