Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Še več parkirnih mest v Tržiču

22. junij 2018

Občina Tržič je povečala število parkirnih mest pred Zdravstvenim domom in občinsko stavbo.

Občina Tržič je lani sprejela in izdelala Celostno prometno strategijo, ki jo je potrdil občinski svet. Pred sprejetjem strategije so bile organizirane različne delavnice in posveti na temo trajnostne mobilnosti. Del celostne prometne strategije je bila tudi preveritev stanja mirujočega prometa v  občini Tržič. Ugotovljeno je bilo, da je parkirnih mest v občini Tržič in v samem mestnem jedru dovolj, le da so ta zaradi obstoječe prometne ureditve ne frekventna in da bi bilo potrebno razmisliti, da se ta parkirišča z novo prometno ureditvijo sprostijo in namenijo boljšemu dostopu vseh občanov.

Da bi občankam in občanom, pa tudi vse večjemu številu dnevnih obiskovalcev, ki prihajajo v Tržič, omogočili lažje parkiranje, smo na Občini Tržič povečali število parkirišč z krajšo omejitvijo parkiranja. Modra cona, ki voznikom s parkirno uro ali drugo označbo prihoda, omogoča dvourno parkiranje od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro, je odslej pri Zdravstvenem domu za Mošenikom in pred občinsko stavbo na Tržnici.

Nova prometna ureditev, ki bo veljala po dopolnitvi vertikalne prometne signalizacije, bo na parkirišču za Mošenikom prepovedovala vožnjo in parkiranje tovornih vozil razen dostave, komunale in intervencije.

»Modre cone so se v preteklosti izkazale kot odlična in v praksi delujoča rešitev tako pred pošto, knjižnico, občino, Zdravstvenim domom, trgovskim centrom Deteljica, Mercatorjem in še kje. Zato z uspešno in od večine občanov dobro sprejeto in predlagano rešitvijo, nadaljujemo. Zadovoljni smo tudi s številnimi pohvalami, ki smo jih v zadnjem času prejeli na ta račun,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

V Tržiču smo pridobili nekaj dodatnih površin za parkiranje osebnih in tovornih vozil tudi na območju pred kratkim porušene nekdanje upravne stavbe znotraj BPT, dodatna možnost parkiranja je v Bistrici ob krožišču, skupaj z Osnovno šolo Bistrica pa se je uredilo nekaj, za Bistrico dragocenih dodatnih parkirišč, za šolo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...