Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Slavnostna akademija ob prazniku občine Tržič

6. december 2018

Za častnega občana občine Tržič bo imenovan Vinko Hlebš

Občina Tržič praznuje svoj praznik 12. decembra, na dan, ki nas spominja na podelitev trških pravic, ki jih je Tržiču naklonil avstrijski cesar Friderik III., leta 1492. Slavnostna akademija, na kateri bomo posameznikom, zaslužnim za napredek in prepoznavnost občine podelili priznanja, bo v soboto, 8. decembra 2018, ob 19. uri v Kulturnem centru Tržič. Naziv častnega občana Občine Tržič bo prejel Vinko Hlebš, za dolgoletno delo na področju likovnega ustvarjanja.

Na sobotni slavnosti akademiji bo mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič podelil priznanja župana občine Tržič, diplome in plaketi občine Tržič ter naziva ambasador občine Tržič in častni občan občine Tržič.

Priznanja župana Občine Tržič za dosežene izjemne uspehe pri delu in šolanju, izjemno uspešno izvedene posamezne akcije za reševanje človeških življenj, preprečevanje premoženjske škode ter za izjemno uspešno sodelovanje v drugih humanitarnih akcijah ter delovanje na področju zaščite in reševanja podeljuje župan občanom ter organizacijam, skupnostim in društvom s sedežem v občini. V letu 2018 so priznanja župana že prejeli: Zvonka Pretnar, za aktivno in nesebično delo na področju razvoja kvalitetnejšega življenja upokojencev in njihovega vključevanja v skupnost, Primož Studen za dvanajstletno predano delo v krajevni skupnosti Senično, Nordijski smučarski klub Tržič za 50 let dela kluba, vzgoje vrhunskih skakalcev in njihovih dosežkov, zlata maturanta Nina Žumer in Benjamin Štangar za izredni učni uspeh na maturi in Moški pevski zbor Gorščaki za 10 let uspešnega delovanja.

Na akademiji bosta priznanji župana prejela Metka Kolevski za uspešno vodenje Krajevne skupnosti Brezje in Janez Meglič za dolgoletno delo v občinskem svetu Občine Tržič

Podeljen je bil tudi naziv  »ambasador Občine Tržič«, ki ga je za življenjsko delo na področju prostovoljstva in gasilstva prejel Bojan Balantič.

Diplome Občine Tržič, ki se podeljujejo posamezniku, skupini občanov, društvom ali drugim pravnim osebam ob izjemnih enkratnih dosežkih, za uspehe, ki pospešujejo razvoj posamezne dejavnosti in za dolgoletno organizacijsko ali publicistično delo, bodo prejeli: Francka Globočnik za večletno uspešno vodenje Kulturnega društva tržiških likovnikov, Jože Steiner za dolgoletno prostovoljno delo in izjemen prispevek na področju razvoja gasilstva v občini Tržič, za dolgoletno predano in požrtvovalno delo v gasilski organizaciji bodo diplomo prejele tudi prostovoljne gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Leše.

Tržiški župan bo podelil tudi dve plaketi Občine Tržič, ki se podeljujejo posamezniku za življenjsko delo, večletne uspehe ali enkratne izjemne dosežke trajnejšega pomena ali skupini občanov, društvom in drugim pravnim osebam za večletne uspehe in dosežke, s katerimi povečujejo ugled občine na gospodarskem, družbenem ali drugem področju življenja in dela. Prejela jih bosta: Lado Srečnik, za več kot 60-letno aktivno prostovoljno delo v društvih in drugih organizacijah in Tržiški muzej, za prispevek kulturno-turistične prepoznavnosti Tržiča v širšem slovenskem okolju ter popularizacijo kulturne dediščine.

Naziv častnega občana Občine Tržič za dolgoletno delo na področju likovnega ustvarjanja bo podeljen Vinku Hlebšu, ki že 50 let ustvarja lepoto v slikah in je eden najbolj plodovitih slikarjev v Tržiču. Slikati in risati je začel na pobudo starejšega brata, ki mu je kupil prvo slikarsko opremo. Do sedaj je razstavljal že na 86 samostojnih in preko 150 skupinskih razstavah po različnih krajih Slovenije pa tudi v Celovcu, Zagrebu, na Dunaju, v Ženevi, Ludbregu in Kölnu. Je član Dunajskega društva prijateljev umetnosti, Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in Društva kranjskih likovnih umetnikov. Vseskozi je sledil svojim prepričanjem in razmišljanjem in se do danes globoko zapisal v likovno dediščino Tržiča. Za svoje delo je že prejel številna priznanja, med drugim leta 1985 tudi Prešernovo nagrado Gorenjske, leta 1991 plaketo mesta Tržič za likovno dejavnost in leta 2017 priznanje za promocijo učenja in znanja odraslih Andragoškega centra Slovenije.

Vabljeni na slavnostno akademijo, ki bo v soboto, 8. decembra 2018, ob 19. uri v Kulturnem centru Tržič. Kulturni program bodo oblikovali člani Kulturnega društva Pihalni orkester Tržič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...