Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Sodelovanje kranjske in tržiške občine za večjo požarno varnost

22. junij 2020

Mestna občina Kranj, Občina Tržič in Gasilsko reševalna služba Kranj (GARS Kranj) so dopoldne podpisale pogodbo za sodelovanje pri zagotavljanju skupnega požarnega varstva. GARS Kranj se bo tako na območju občine Tržič v prihodnje vključevala ob večjih požarih na industrijskih objektih in v strnjenih naseljih, saj ima za to ustrezno opremo.

Pogodbo so podpisali župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in direktor Gasilsko reševalne službe Kranj (GARS Kranj) Tomaž Vilfan.

GARS Kranj že izvaja naloge reševanja v primerih prometnih nesreč in nesreč z nevarnimi snovmi na območju obeh občin podpisnic. S pogodbo in po načrtih alarmiranja in aktiviranja gasilskih enot v Občini Tržič se je zdaj zavezala, da bo v prihodnje zagotavljala tudi požarno varstvo ob večjih požarih na industrijskih objektih in v strnjenih naseljih na celotnem območju Občine Tržič, ko bo za gašenje potrebna večja količina vode ali reševanje z višin. GARS Kranj bo tako v takih primerih zagotovila ustrezno vozilo – avtocisterno in/ali avtolestev – skupaj z voznikom.
Po podpisu pogodbe je vodstvo kranjskih poklicnih gasilcev predstavilo svojo najnovejšo pridobitev, gasilsko vozilo z največjo kapaciteto vode na Gorenjskem za gašenje in dobavo vode, ki bo odslej na voljo tudi tržiškim gasilskim enotam.

Nakup avtocisterne v vrednosti 350.000 evrov je v celoti financirala Mestna občina Kranj, v uporabo so ga predali konec maja. Novo vozilo bo skrajšalo čas intervencije in tako zagotovilo še bolj kakovostno in hitro reševanje, kar pomeni tudi večjo varnost za občane.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...