Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Solidarnost pobratenega francoskega mesta Sainte Marie aux Mines ob ujmi

24. januar 2019

Sporočilo za javnost – 24. 1. 2019

Slika: Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali k zbranim 6.430 evrom za pomoč prizadetim v vremenski ujmi v Tržiču, kot tudi organizatorjem te akcije županu Sainte Marie aux Mines Claudeu Abelu, podžupanu Philippu Jaegeju in predsedniku Komiteja za pobratenje Raymondu Kuhnu.

Čas sicer hitro teče in v človeški naravi je pač tako, da gre marsikaj hitro v pozabo, a Tržičanke in Tržičani, predvsem pa prebivalci zgornjega dela občine, začenši z zgornjim delom Cankarjeve ceste, Slapom, Čadovljami, Dolino, Jelendolom in Lomom noči z 29. na 30. oktober 2018 zlepa ne bodo pozabili.

Z grozo smo sprejeli prve informacije o hudi vodni ujmi, ki je prizadela omenjene dele naše občine, kasnejše informacije, predvsem pa posnetki, ki so počasi, tako ali drugače, prihajali v javnost, so vedno bolj potrjevali ugotovitev, da je našo občino prizadelo hudo neurje, v katerem na srečo ni bilo žrtev, vendar pa je bila povzročena gromozanska materialna škoda, tako posameznim družinam kot občini v celoti.

Ob tem so bile takoj sprožene številne humanitarne akcije zbiranja sredstev za pomoč prizadetim, ki so naletele na velik odziv prebivalcev naše občine pa tudi drugih. Odzivi pa so prihajali tudi iz tujine, s sočustvovanje s prizadetimi v ujmi in besedami upanja po čim hitrejši sanaciji nastale situacije so se odzvala tudi vodstva mest Zaječarja, Ludbrega in Sainte Marie aux Minesa, s katerimi je Občina Tržič pobratena.

Slika: Zbiranje prostovoljnih prispevkov je potekalo v občinski stavbi Sainte Marie aux Mines vse do 31. decembra 2018.

Ob tem pa smo še posebej hvaležni našemu pobratenemu mestu iz Francije, kjer so nas pred nekaj dnevi obvestili, da se je tamkajšnje občinsko vodstvo, skupaj s Komitejem za pobratenje, odločilo za humanitarno akcijo zbiranja sredstev za pomoč Občini Tržič oziroma prizadetim prebivalcem. V občini Sainte Marie aux Mines so tako zbrali in Občini Tržič že nakazali 6.430 evrov.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...