Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Sprejeta Strategija razvoja turizma v Tržiču

27. maj 2024

Svetnice in svetniki so na 14. redni seji Občinskega sveta Občine Tržič obravnavali Strategijo razvoja turizma občine Tržič od 2024 do 2031 in jo tudi sprejeli.

Za razvoj turizma v občini Tržič je pomembno opredeliti strateške cilje in ukrepe razvoja turizma, da ta ne bi bil več prepuščen zgolj naključnemu dogajanju. V občini je bistveno premalo namestitvenih kapacitet in ostale turistične infrastrukture, zato destinacija zaenkrat niti ne more preiti na višje faze cikla destinacij. Za upravljanje turizma v občini je potrebno izrazito hitro preiti iz faze raziskovanja v fazo razvoja, je zapisano v Strategiji.

Strategija povzema prednosti in slabosti turizma v Tržiču ter navaja priložnosti in grožnje našemu turizmu. Strateški cilji, našteti v dokumentu, so: povečanje števila nočitev iz 30.000 na 90.000, povečanje dobe bivanja iz 2,6 na 4,0 dni, znatno povečati število namestitvenih kapacitet, postati prva slovenska pohodniška in turnosmučarska destinacija, postati prepoznavna destinacija za outdoor turizem, postati najbolj trajnostna turistična destinacija v Sloveniji ter oživitev mestnega jedra.

Strategija je dostopna tukaj ...

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...