Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Srečanje ministra za javno upravo z župani Gorenjske statistične regije v Tržiču

10. december 2021

Na povabilo župana Občine Tržič, mag. Boruta Sajovica, je v okviru regijskega obiska Vlade RS včeraj pozno popoldne (četrtek, 9. decembra 2021) v Paviljonu v Tržiču potekalo srečanje ministra za javno upravo Boštjana Koritnika in državne sekretarke Urške Ban z župani Gorenjske statistične regije.

Minister Koritnik je srečanju z gorenjskimi župani namenil dobri dve uri časa, v katerih je odgovoril prav na vsa zastavljena vprašanja.

Z iskrenostjo in odkritostjo ministra je bil zadovoljen tudi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki je po srečanju povedal: »Kar zadeva našo občino, smo se pogovorili o Kristanovi hiši, pri kateri je država pomemben solastnik. Radi bi, da pridemo do rešitve in dobimo bitko z birokratskimi mlini.« Ministrstvo za javno upravo RS je četrtinski lastnik Kristanove hiše, ki predstavlja nevarnost za zdravje in varnost ljudi. »Vloga, ki jo je župan izpostavil je vloga Centra za socialno delo. Organizirali bomo sestanek z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in skušali najti rešitev za pospešitev vseh potrebnih podlag, da se stanje uredi in hiša v centru ne bo več nevarna,« je povedal Boštjan Koritnik, minister za javno upravo.

Župan Sajovic je izpostavil tudi problematiko učinkovitosti pri izdaji gradbenih dovoljenj. »Prosimo za pomoč in dodatne zaposlitve na Upravni enoti Tržič, vsaj za neko obdobje, da se zaostanek nadoknadi. Ne gre za kritiko dela Upravne enote. Razumem sistem. Se mi pa smilijo investitorji, ki gradijo, sploh v teh časih visoke inflacije.«
Župani so pohvalili večino načelnikov upravnih enot, so pa opozorili na težave, ki tarejo uporabnike storitev v vsej Sloveniji. »Gre za nekoliko daljše čakanje na gradbena dovoljenja, torej za zaključek postopkov s področja okolja in prostora. Povedal sem, da smo po dolgem času zagotovili dodatne kvote za nove sodelavce na upravnih enotah in v najkrajšem možnem času bodo tudi realizirane. Torej javni razpisi, zaposlitve, digitalizacija, uvajanje novih inovacijskih sistemov na upravnih enotah že poteka. Računam, da bodo kmalu čakalne vrste na odločbe preteklost,« je sklenil minister Koritnik, ki je bil s srečanjem z gorenjskimi župani vidno zadovoljen.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...