Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

STOPIMO SKUPAJ IN POMAGAJMO – dobrodelna dražba in sobotni koncert za prizadete v poplavah v občini

22. november 2018

V prostorih TPIC Tržič te dni poteka tiha dobrodelna dražba, katere izkupiček bo namenjen tistim, ki so utrpeli večjo škodo v nedavnih poplavah v občini Tržič. Prav tako Občina Tržič pripravlja dobrodelni koncert STOPIMO SKUPAJ, na katerem bo to soboto nastopilo več kot 170 glasbenikov, plesalcev in drugih ustvarjalcev.

Odziv tržiških glasbenih zasedb, plesnih klubov in drugih ustvarjalcev je bil izjemen, nadvse veseli pa smo tudi sodelovanja z Alenko Godec, Marijo Ahačič Pollak,  Alenko Gotar in Rok 'n' Bandom. Od tržiških izvajalcev oz. zasedb, v katerih nastopajo tudi Tržičani bodo z nami: Romana Krajnčan, ansambel Zarja, skupini Tomcat in Imperij, KD Folklorna skupina Karavanke, Plesni klub Tržič, skupina Projekt, Pihalni orkester Tržič, Kulturno društvo Jerbas, Glasbena šola Tržič, KUD Leyli, APZ France Prešeren Kranj, MePZ DU Tržič, Plesni studio Špela, Country ritem, Lomski fantje, Janez Kikel - recitator Mladinskega gledališča Tržič in kranjska skupina Joške v'n. Vezno besedilo je delo Davida Ahačiča (ZKO Tržič), prireditev pa bosta povezovala domačina Mojca Krajnc in Bojan Veselinovič.

»To je izredna čast in privilegij, da lahko pomagaš nekomu, ki je v težavah. Mene prizadenejo vse težave, ampak v srcu sem še vedno Tržičanka in to pot me je prizadelo najbolj. Zelo sem vesela, da bom lahko pomagala in zapela na tem dobrodelnem koncertu. Upam, da se bodo Gorenjci odzvali. Poleg dobrega dela bodo uživali še v lepem koncertu,« pravi legendarna pevka Marija Ahačič Pollak, ki se iz Toronta vedno rada vrača v domači Tržič.

Če jim le čas dopušča, se povabilu na dobrodelne prireditve vedno radi odzovejo tudi člani Rok 'n' banda. »Za sobotni koncert me prevevajo posebni občutki, saj tudi moja mama živi v Tržiču in prijatelj, ki mi je napisal nekaj odličnih tekstov, je Tržičan,« pravi Rok Ferengja. »Ne glede na to ali potrebuješ kaj ali ne, je dober občutek, da lahko pomagaš sočloveku. Nikoli namreč ne veš, kdaj se boš sam znašel v stiski,« še dodaja Rok Ferengja in vabi na dobrodelni koncert STOPIMO SKUPAJ, ki bo v soboto, 24. novembra 2018, ob 20. uri v Dvorani tržiških olimpijcev

V prostorih Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič pa do jutri, petka, 23. novembra 2018, do 17. ure poteka tiha dobrodelna dražba naslednjih predmetov:

Biblija; razkošna, vezana v usnje in ima zlato obrezo, ilustrirana, izklicna cena 650 eur,

Slika; Prebujanje, Vinko Hlebš, izklicna cena 500 eur,

Slika; Vse dobre stvari so tri, Janez Vrhovnik, izklicna cena 250 eur,

Slika; Vodno korito ob romarski poti na Brezje, Francka Globočnik, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 250 eur,

Slika; Konjščica, Izidor Vrhovnik – Dore, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 150 eur,

Slika; Lepi čeveljc, Marjan Burja, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 150 eur,

Slika; Rake, Marjan Pančur, Kulturno društvo tržiških likovnikov, izklicna cena 150 eur,

Zmagovalna potica na drugem festivalu velikonočnih potic, izklicna cena 30 eur.

Vsa sredstva, zbrana na dobrodelni dražbi in koncertu bodo nakazana na TRR Rdečega križa oziroma Karitasa in bodo pravično porazdeljena med vse, ki so prijavili večjo škodo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...