Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Strategija razvoja športa v občini Tržič 2023 do 2030

8. marec 2024

Namen priprave strategije razvoja športa v Občini Tržič je sistematično uresničevanje zastavljenih ciljev Občine Tržič, pri čemer je potrebno opredeliti ključne usmeritve, prioritete in programe, ki jih želi Občina izvesti v prihodnosti na področju športa. To je dinamičen dokument, zato se bo skozi čas dopolnjeval in usklajeval glede na cilje ter finančne možnosti Občine.

Tržič ima poleg športne tradicije in svoje prepoznavnosti na športnem področju v državnem, mednarodnem in svetovnem merilu, široko paleto športnih panog, zato bi radi ustvarili dobre pogoje za izvajanje in razvoj športnih dejavnosti, hkrati pa omogočili dostopnost športa vsem občanom. Sredstva namenjena za sofinanciranje programov športa v Občini Tržič naj se na prebivalca postopoma povečujejo, tako da bo dolgoročno Občina Tržič med tistimi občinami v regiji, ki bo za namen športa namenjala več sredstev od povprečja, kar  bi v letu 2027 predstavljajo 5 % primerne porabe občinskega proračuna. Prioriteta pa je nedvomno tudi izgradnja ustreznih športnih objektov, ki bodo klubom in društvom omogočali normalno in predvsem kakovostno delo.

Strategija razvoja športa v Občini Tržič 2023 do 2030 je bila sprejeta na 12. seji Občinskega sveta Občine Tržič 7. marca 2024.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...