Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

ŠUŠTARSKA NEDELJA PO TRŽIŠKO

31. avgust 2021

Po letu dni premora bo na angelsko nedeljo, 5. septembra 2021 na ulicah Tržiča ponovno čutiti sejemski utrip.

Tradicionalna Šuštarska nedelja bo letos nekaj posebnega. Zaradi omejitev povezanih z epidemijo, bo prireditveni prostor v omejenem obsegu, z manj ponudniki, a z butično ponudbo slovenskih izdelkov. Organizator, Občina Tržič, želi, da se na enotnih stojnicah predstavijo ponudniki z najmanj 70 % izdelkov lastne proizvodnje ali slovenskega porekla. V nedeljo bo tako v Tržiču praznik slovenske obrti, tradicije in podjetništva.

Program Šuštarske nedelje 2021 se začne v četrtek, 2. septembra 2021, ob 18. uri z odprtjem razstave Prata, sovata pa testan krompir v Galeriji Atrij.

V nedeljo, 5. septembra 2021 bo trgovanje na stojnicah od 8. do 19. ure, uradno odprtje šuštarskega praznika pa ob 10. uri na parkirišču tržnice.

Za zabavo bo skrbela skupine Calypso, koncert bodo imeli tudi Prifarski muzikanti. Poskrbljeno bo za bogat otroški program, vodeno si bo možno ogledati cerkev sv. Andreja, narediti Korak po tržiško in si ogledati razstave. Bogat program pripravljajo tudi v Tržiškem muzeju.

Program celotnega dogajanja je v priponki.

Izpostavljamo modno revijo Nekdanji in današnji sloves tržiških čevljarjev, ki bo v atriju Občine Tržič med 12. in 13. uro.

Modna revija v izvedbi Kulturnega društva Folklorna skupina Karavanke predstavlja zgodovino obuvanja v svetu in na Slovenskem – vse od prve obutve do obutve, kakršno poznamo danes. Med Tržičani so se ohranili številni spomini na čevljarje in njihovo življenje. Drobce o njih bo na modni reviji interpretiral David Ahačič in tako razkril marsikatero zanimivost iz življenja tržiških čevljarjev. Osrednji del modne revije predstavljajo sodobni tržiški čevljarji. Člani Folklorne skupine Karavanke bodo v vlogi manekenov predstavili pohodno, bosonogo in športno-elegantno obutev podjetja Proalp, ortopedsko obutev podjetja Migi, usnjene copate in sandale podjetja Brodi, ortopedsko obutev podjetja Dal, ter obutev čevljarja Romana Zaplotnika, ki izdeluje obutev po naročilu.

Za prireditev Šuštarska nedelja velja pogoj PCT, ki ga bo organizator ob vstopu na prizorišče preverjal. Samoplačniško hitro testiranje bo možno tudi pred vhodom na prireditveni prostor.

???????????????????????? ????????????????
Zaradi izvedbe prireditve »Šuštarska nedelja« so na območju Tržiča predvidene naslednje cestne zapore:
???????????????????? ????????????????????????:
- most Tržnica v petek, 3. 9. 2021 med 7. in 13. uro;
- od križišča Cankarjeve ceste in Trga svobode do križišče Trga svobode in Partizanske ulice v soboto, 4. 9. 2021 med 13.00 in 16.30.
???????????????????????????? ????????????????????????:
- most Tržnica od petka, 3. 9. 2021 od 13. ure do ponedeljka, 6. 9. 2021 do 6. ure;
- od križišča Cankarjeve ceste in Trga svobode do križišča Trga svobode in Partizanske ulice od sobote, 4. 9. 2021 od 16.30 do nedelje do 24. ure.

V času popolne zapore bo obvoz po občinskih cestah v smeri Tržič – Ravne: preko Blejske ceste – Za Mošenikom preko Usnjarske ulice na Koroško cesto; iz smeri Ravne – Tržič pa bo obvoz urejen po Koroški cesti preko Partizanske ulice na Cankarjevo cesto.

Pridite v Tržič in izberite svoj par.

Dodatne informacije:
Petra Hladnik, vodja Službe turizem Tržič
051 627 057
petra.hladnik@trzic.si 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...