Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Tržičani na večeru solidarnosti in hvaležnosti stopili skupaj za dober namen

26. november 2018

Sobotni dobrodelni koncert STOPIMO SKUPAJ, ki ga je za prizadete v oktobrskih poplavah v Dvorani tržiških olimpijcev organizirala Občina Tržič, ni bil le dobrodelni dogodek, s katerim bi želeli zbrati čim več sredstev za prebroditev nujnih stisk vaščanov, ki so utrpeli večjo škodo v poplavah. Bil je večer hvaležnosti in solidarnosti, na katerem se je z vstopnino zbralo 7000 evrov pomoči.

Bil je tudi večer poguma za tiste, ki se že trudijo z obnovo svojih domov in večer priznanja za tiste, ki so številne ure žrtvovali za pomoč ljudem v stiski. Tem se je v uvodu zahvalil Stojan Štefe, predsednik KS Jelendol. Jelendol je utrpel veliko in postal znamenje, za katerim se skrivajo tudi nesreče Doline, Loma, Čadovelj, Slapu in drugih ranjenih krajev v naši bližini. Znamenje udarjenih in trpečih ljudi in hkrati znamenje solidarnosti, naklonjene medsebojne pomoči in upanja.

Brez odloga so se klicu na pomoč odzvali gasilci, gorski reševalci, člani civilne zaščite, župan. To dokazuje, da Tržičani še znamo stopiti skupaj, ko gre zares. Roko v pomoč so nam ponujali iz vseh koncev, kar dokazujejo tudi sredstva, ki jih sočutni ljudje od blizu in daleč posredujejo prek Rdečega križa in Karitas. Da bo popolna obnova zahtevala leta načrtovanj in odrekanj, je v nagovoru poudarila dr. Metka Knific Zaletelj, direktorica občinske uprave.

»Veselje in zadovoljstvo je, kadar stvari lepo tečejo in se dobro opravijo, predvsem pa, kadar se v trenutkih, ki v začetku niso bili lepi, na koncu znajdemo tesneje povezani, delovni in ustvarjalni. Na koncertu smo videli številčno in zadovoljno publiko, eminentne goste izven občine, ki nas imajo radi in pravi festival tržiške  kulture, petja, plesa in ustvarjalnosti. To je tisto, kar na koncu šteje. Vse se je združilo za isti cilj, za isti namen. Uspeli smo, zbrali in pomagali,« je bil po koncertu zadovoljen mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Na odru sobotnega dobrodelnega koncerta Stopimo skupaj je stalo 175 nastopajočih: Alenka Godec, Marija Ahačič Pollak,  Alenka Gotar in Anže Šuštar, Rok 'n' Band, Romana Krajnčan, ansambel Zarja, skupini Tomcat in Imperij, KD Folklorna skupina Karavanke, Plesni klub Tržič, skupina Projekt, Pihalni orkester Tržič, Kulturno društvo Jerbas, Glasbena šola Tržič, KUD Leyli, APZ France Prešeren Kranj, MePZ Društva upokojencev Tržič, Plesni studio Špela, Country ritem, Lomski fantje, Janez Kikel - recitator Mladinskega gledališča Tržič in skupina Joške v'n. Pri veznem besedilu je pomagal David Ahačič (ZKO Tržič), prireditev pa sta povezovala domačina Mojca Krajnc in Bojan Veselinovič.

V prostorih Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič je do petka zvečer potekala tiha dobrodelna dražba, na kateri je najvišjo ceno, 1.000 evrov dosegla Biblija, ki jo je kupilo tržiško podjetje Primakem d.o.o..  Dražile so se še slike Prebujanje, Vinka Hlebša, Vse dobre stvari so tri, Janeza Vrhovnika ter slike članov Kulturnega društva tržiških likovnikov: Vodno korito ob romarski poti na Brezje, Francke Globočnik, Konjščica, Izidorja Vrhovnika – Doreta,  Lepi čeveljc, Marjana Burje, Rake, Marjana Pančurja ter zmagovalna potica na drugem festivalu velikonočnih potic, ki jo je spekla Irena Zupan.

Iskrena zahvala v imenu organizatorja koncerta, Občine Tržič, velja tudi sponzorjem in donatorjem, ki so nam priskočili na pomoč. To so: Tiskarna Uzar, Union, Radio Gorenc, Radio Sora, Radio Kranj, Radio Tomi, BIOS Tržič, Gorenjski glas, Cvetličarna Rož'ca, Kmečki glas, Ljudska univerza Tržič - študijski krožek Tržiška kulinarična dediščina, PGD Križe, PGD Tržič, OŠ Tržič, Sazas, Sigiart, Damo Catering- Damjan Štefe, Košuta bar- Gostinstvo Mertelj, GGMM d.o.o- Marko Gaberc, Frizerstvo Koder- Tjaša Koder, Casa Latina Sas bar- Matjaž Mlakar, Območno združenje Rdečega križa Tržič in Media butik.

Vsa sredstva, zbrana na dobrodelni dražbi in koncertu bodo nakazana na TRR Rdečega križa oziroma Karitasa in bodo pravično porazdeljena med vse, ki so prijavili večjo škodo.

Slika: Dobrodelni koncert (foto: Malovrh Milan)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...