Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Tržiški abonma v Kulturnem centru Tržič

5. september 2018

Kulturni center Tržič ob deseti obletnici prvič dviga zastor in prižiga odrske luči za zaključena cikla kulturnih dogodkov. V Tržič prihajajo priznane gledališke zasedbe in njihove predstave si bo kmalu moč ogledati v sklopu gledaliških abonmajev. Tržiški gledališki abonma bo namenjen odrasli publiki, Tržiški gledališki abonmajček pa bo z raznolikim izborom predstav postregel najmlajšim.

Z novo ponudbo želi Občina Tržič približati gledališko dogajanje vsem občanom, ki se iz takšnih ali drugačnih razlogov ne odločajo za obisk kulturnih prizorišč v večjih mestih. Predstave poklicnih in polpoklicnih slovenskih gledališč bodo lepo dopolnjevale bogato ponudbo stvaritev tržiških ljubiteljskih kulturnih ustvarjalcev.

Tržiški abonma za odrasle

Program tržiškega gledališkega abonmaja bo obsegal pet predstav, med zvrstmi bo prevladovala komedija, občinstvo pa bodo navduševali številni znani obrazi. Program se bo začel oktobra s predstavo Mestnega gledališča ljubljanskega Čudežna terapija, v kateri bo psihoterapevtka (Tanja Ribič) skušala rešiti zakon zakoncev Dorek (Tjaša Železnik in Uroš Smolej). Naslednja gosta kulturnega centra bosta resnična zvezdnika Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar v smrtno resni komediji Čakalnica. Nedvomno bo navdušila tudi zmagovalka 29. Čufarjevih dnevov po izboru občinstva in žirije ter nagrajencem za glavno moško vlogo Damjanom Pernetom. Pohotno maščevalno komedijo Seks in ljubosumnost je režiral Jaša Jamnik in je nastala v produkciji Šentjakobskega gledališča Ljubljana. V globalni monodrami Šekijeva Šunkica ali Hamlet po slovensko se bo Andrej Rozman Roza soočal s svetom izmišljenih zgodb in izmišljenega denarja, še bolj hudomušno pa se bodo kritike sodobnega sveta in družbe lotili Jure Karas in igralci SNG Nova Gorica v kabaretu Realisti.

Tržiški abonma za odrasle - Vpisni list

Predviden spored predstav Tržiškega abonmaja za odrasle

26. oktober 2018: Čudežna terapija (MGL)
9. november 2018: Čakalnica (SiTi Teater BTC)
18. januar 2019: Realisti (SNG Nova Gorica)
15. februar 2019: Šekijeva šunkica ali Hamlet po slovensko (Rozinteater)
8. marec 2019: Seks in ljubosumnost (Šentjakobsko gledališče Ljubljana

Vse predstave bodo v Kulturnem centru Tržič ob 19.30.

Tržiški gledališki abonmajček

Program za najmlajše bo prijetna in koristna dopolnitev vsebin, ki jih na področju gledališkega ustvarjanja in poustvarjanja otrokom nudijo vzgojno-izobraževalne ustanove. Otroci bodo vstopili v čarobni svet pravljic, ustvarjalnosti in domišljije. Prva bo na sporedu lutkovno-igrana predstava Lutkovnega gledališča Velenje Princeska na zrnu graha, nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena. Iz istega gledališča prihaja tudi igrana predstava Bikec Ferdinand, s katero ustvarjalci želijo otrokom približati bogato špansko kulturo. Lucija Ćirović in Boštjan Štorman bosta na tržiški oder pripeljala predstavo Motovilčica iz zakladnice bratov Grimm, Andrej Rozman Roza pa bo v predstavi Balon Velikon petletnemu Oskarju pomagal odpotovati visoko nad resničnost, s predstavo Ovbe, Kekec, ujma gre pa skupaj z Barbaro Bulatović uprizoril edino Kekčevo pripoved, ki je še ne poznamo s filma.

Tržiški abonmajček za otroke - Vpisni list

Predviden spored predstav Tržiškega abonmajčka za otroke

27. oktober 2018: Princeska na zrnu graha (Lutkovno gledališče Velenje)
10. november 2018: Balon Velikon (Rozinteater)
19. januar 2019: Motovilčica (Gledališče iz desnega žepka)
16. februar 2019: Bikec Ferdinand (Lutkovno gledališče Velenje)
16. marec 2019: Ovbe, Kekec, ujma gre! (Rozinteater)

Vse predstave bodo v Kulturnem centru Tržič ob 11. uri.

Prednosti imetnikov abonmajske vstopnice

Abonenti si bodo predstave ogledali po bistveno nižji ceni, kot če bi vstopnice kupili v redni prodaji, dobili bodo stalni sedež z najboljšim pogledom na oder in o vsaki predstavi bodo pravočasno obveščeni.

Predstave bodo na sporedu enkrat mesečno, med oktobrom in marcem. Program za odrasle bo potekal ob petkih, ob 19.30, program za otroke pa ob sobotah, ob 11. uri.

Organizator abonmajev je Občina Tržič, vpis abonmaja pa bo potekal do 30. septembra v TPIC Tržič. Abonmajske vstopnice so na voljo tudi na www.eventim.si ter na prodajnih mestih v sistemu Eventim Si. Za več informacij pokličite na številko 051 627 057 ali obiščite spletno stran www.trzic.si.

Tržiški abonma 2018-2019 - Abonmajska knjizica

Slika: Lucija Ćirović in Boštjan Štorman v igrano-lutkovni predstavi Motovilčica (foto: Naia Groove)

Slika: Lado Bizovičar in Janez Hočevar Rifle v komediji Čakalnica (foto: Urška Boljkovac)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...