Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Turistom v Tržiču informacije na voljo vse dni v tednu

9. maj 2018

(Sporočilo za javnost)

V Tržiču vsako leto beležimo precejšnje povečanje števila turistov, tako gostov, ki si pridejo lepote Tržiča ogledat za en dan, kot tudi tistih, ki v Tržiču prenočijo ali se v našem mestu zadržijo več časa.

Da bi bile informacije o Tržiču vsem skupaj še bolj dosegljive, se je Občina Tržič odločila, da poletni delovni čas Turistično promocijsko informacijskega centra Občine Tržič (TPIC Tržič) razširi še na sobote, nedelje in praznike.

»K temu so nas spodbudili tudi sobodajalci,« pravi Petra Hladnik, strokovna sodelavka v TPIC Tržič in dodaja: »Slogan tržiškega turizma je Razkošje poti.  Največ promoviramo planinske in kolesarske poti. Turisti največ povprašujejo po izletih v naravi in možnostih aktivnega preživljanja prostega časa. Trenutno v Tržiču prevladujejo domači obiskovalci, z začetkom poletne sezone pa pričakujemo goste iz vseh koncev Evrope. Krivulja tako obiskovalcev kot nočitev v Tržiču je v porastu. Glede na trend slovenskega turizma predvsem v visoki sezoni, so tudi v Tržiču prenočitvene kapacitete polne.« 

Vrata TPIC Tržič bodo od 14. maja 2018 dalje (predvidoma vse do konca septembra) tako vsak dan (tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih) odprta od 8. do 18. ure.

Ta konec tedna bo imel TPIC Tržič svojo info točko na 46. Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja, ki bodo v soboto, 12. in v nedeljo, 13. maja, v Dvorani tržiških olimpijcev. Poskrbljeno bo za turistične informacije in organizacijo vodenih ogledov.

Slika: TPIC Tržič (foto Media butik)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...