Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Ujma 19.07.2023

20. julij 2023

Vreme celotni Sloveniji to poletje res ne prizanaša. V Tržiču smo jo v prvih treh ujmah še srečno odnesli, je bilo pa zato včeraj toliko huje.

Ob včerajšnji ujmi je bilo v občini Tržič zabeleženih 106 dogodkov oziroma intervencij, od podrtih dreves, zaprtih cest in odkritih streh. To je predstavljalo dobro četrtino vseh intervencij na področju Gorenjske. Na delu so bile vse razpoložljive ekipe komunale, aktivirano je bilo vseh 9 prostovoljnih gasilskih društev tako, da je bilo na terenu preko 100 gasilk in gasilcev iz tržiške občine. V Žiganji vasi, kjer se je drevo naslonilo na stanovanjski hišo pa je prišla na pomoč tudi poklicna enota iz Kranja z lestvijo in gozdarstvo Aljaž Meglič z mehanizacijo, ki so uspešno rešili situacijo. Delno je bilo zaprtih kar nekaj cest, med drugim tudi državna hitra cesta Ljubelj – Kranj, in občinske ceste Vetrno – Gozd, Kovor – Brdo, Leše – Peračica, Brezje – Hudo, Retnje, Jakova kopanka, cesta skozi podbreško gmajno, kjer sta padli drevesi tudi sploščili avto, vendar na srečo brez človeških žrtev. Prizadete so bile tudi poljščine in pa tudi nekatere javne površine, predvsem zunanja igrišča v bližini šol in vrtcev.

Aktiviran je bil ožji štab civilne zaščite, ki je prevzel organizacijo intervencij in sanacij. Vse ekipe, tako članice in člani prostovoljnih gasilskih društev, kot enote komunale in tudi zasebna podjetja, kot recimo Timsa d.o.o. z lestvijo in gozdarstvo Meglič z mehanizacijo, ki so priskočili na pomoč z opremo in delovnimi stroji, opravili odlično delo in še pred nočjo sanirali večino poškodovanih objektov. Iskrena zahvala vsem za požrtvovalno, prostovoljno delo in pomoč. Brez tega bi Tržič danes verjetno izgledal bistveno drugače. Sanacije bodo potekajo tudi danes in v prihodnjih dneh, zato prosimo vse občanke in občane za potrpežljivost in pomoč, pa čeprav le s kakšno prijazno besedo ali kakšnim okrepčilom za vse, ki še odpravljajo posledice včerajšnje ujme.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...