Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Uspešna turistična bera za občino Tržič

12. oktober 2018

V akciji »Naj kopališče 2018« je v kategoriji letnih kopališč Gorenjska plaža iz Tržiča osvojila tretje mesto. V »Turistični patrulji«, v kateri tuji turisti, željni dogodivščin in raziskovanja nenajavljeni in na skrivaj obiščejo izbrane slovenske občine, je občina Tržič osvojila prvo mesto. Uspešno se je zaključila prva sezona projekta Hop-on Hop-off, do konca avgusta pa smo v Tržiču zabeležili že skoraj 13 tisoč nočitev.

Gorenjska plaža v Tržiču tretje najboljše kopališče po izboru kopalcev

V torek, 9. oktobra 2018 se je na Stolpu Vinarium v Lendavi zaključila akcija »Naj kopališče 2018«, ki že 28 let poteka v organizaciji RTV Slovenija, v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« in na več radijskih postajah po vsej Sloveniji. V okviru akcije so kopalke in kopalci oddajali glasove za najboljša, najbolj urejena kopališča v Sloveniji. V kategoriji letnih kopališč je Gorenjska plaža iz Tržiča osvojila tretje mesto.

V okviru akcije so kopalke in kopalci oddajali glasove za najboljša, najbolj urejena kopališča v Sloveniji. V kategoriji letnih kopališč je Gorenjska plaža iz Tržiča osvojila tretje mesto. Največ glasov v tej kategoriji je sicer prejelo celjsko letno kopališče, na drugo mesto pa se je uvrstilo kopališče Mariborski otok.

"Na Gorenjski plaži smo letos gostili 100 tisočega obiskovalca s plačano vstopnino, kar dokazuje, da je Gorenjska plaža med domačini in našimi sosedi izjemno priljubljena. Ko nas pa neka anketa po kakovosti in urejenosti postavi v vrh slovenskih kopališč, med mesti kot sta Celje in Maribor, pa je to še eno dodatno priznanje vsem tistim, ki so glasovali, vsem mojim sodelavcem in upravljalcem Gorenjske plaže. Še enkrat več smo dokazali, da je bila naložba, ki jo je v večini financirala Evropska unija, prava, smiselna, dragocena in da je tudi izven meja naše občine spoštovana," pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. 

Turistična patrulja 2018 – prvo mesto po izboru tujih turistov

V Turistični patrulji tuji turisti, željni dogodivščin in raziskovanja, nenajavljeni in na skrivaj obiščejo izbrane slovenske občine. Ob obisku ocenjujejo turistično in kulinarično ponudbo, urejenost občine, nastanitvene zmogljivosti, prijaznost turističnih delavcev … Tržič sta sredi avgusta obiskali Irki Laura in Sadhbh, ki sta Tržič opisali kot kraj s čudovitimi razgledi, reko, odlično hrano in prijaznimi domačini, med minusi pa izpostavili predvsem premalo časa za raziskovanje tako čudovitega kraja.

Da je bilo njuno doživetje še lepše so poskrbeli v Apartmajih Štorman, kjer sta prenočili, na kmetiji Hariž z izvrstno večerjo, zapomnili pa sta si tudi prijaznost trgovk ob nakupu hrane in pomoč vodnice v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina. Svoj obisk sta ocenili z 98 od 100 možnih točk, kar je zadostovalo, da smo v letošnji Turistični patrulji dosegli prvo mesto po izboru tujih turistov, prejeli pa smo tudi posebno priznanje za čudovite kolesarske avanture.

Že do konca avgusta preseženih 12.000 nočitev

V letu 2017 smo po dolgih letih presegli 10.000 nočitev, po oddanih mesečnih poročilih o številu prenočitev in plačani turistični taksi, pa se je konec leta število nočitev, ustvarjenih na območju občine Tržič, ustavilo pri 14.834. Tudi leto 2018 se kaže kot zelo uspešno. Že do konca avgusta smo dosegli skoraj 13.000 nočitev. Še posebej pa nas veseli trend podaljševanja povprečne dobe bivanja, kar kaže na to, da imajo gostje v našem mestu tudi vedno več možnosti za atraktivno preživljanje prostega časa. 

Uspešna prva sezona Hop-on Hop-off

Po nekaj letih uspešnega obratovanja po nekaterih turističnih krajih na Gorenjskem, smo turistični avtobus Hop-On Hop-Off v letošnjem letu prvič pripeljali tudi v Tržič.  Vsak petek v juliju in avgustu smo radovednim turistom na relaciji Bled - Kamp Šobec - Radovljica –Begunje - Brezje pri Tržiču – Tržič - Kovor – Radovljica – Kamp Šobec – Bled omogočili vodenje in predstavitev omenjenih krajev že na sami poti, v Tržiču pa brezplačen vodeni ogled mestnega jedra in Dovžanove soteske.

V skupno devetih poletnih petkih, nam je v Tržič uspelo pripeljati 146 obiskovalcev, željnih ogleda lepot in zanimivosti Tržiča. Brezplačnega vodenega ogleda mestnega jedra se je skupno udeležilo 27 obiskovalcev, vodenega ogleda Dovžanove soteske z Razstavno-izobraževalnim središčem v Dolini pa 38 obiskovalcev. Z izvedbo samega projekta smo zadovoljni, z zbranimi odzivi in informacijami pa si bomo lahko pomagali pri uvedbi morebitnih sprememb in izboljšav v naslednjem letu.

Slika: Hop on hop off

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...