Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Ustanovitev Sosveta starejših Občine Tržič

28. maj 2019

V ponedeljek, 27. maja 2019, je v mali sejni sobi Občine Tržič potekala 1. konstitutivna seja Sosveta starejših Občine Tržič, ki mu predseduje podžupan Jure Ferjan. Gre za posvetovalno telo, ki bo omogočilo bolj dosledno sledenje realnim potrebam starejših, kar je ključnega pomena pri premagovanju številnih izzivov, ki jih prinaša 3. življenjsko obdobje. Glede na strukturo prebivalstva in daljšanje življenjske dobe gre za področje, ki odpira pomembnejša vprašanja v družbi.

"Občina Tržič želi postati starejšim še prijaznejša občina," je poudaril predsednik Sosveta starejših Občine Tržič Jure Ferjan in dodal: "Potrudili se bomo, da bomo s svojim delovanjem pomagali sooblikovati okolje, da bo tudi starost lepa, zato to kompleksno področje nagovarjamo strokovno in konsistentno, saj iščemo celovite in dolgotrajne rešitve."

Kakšne so prioritete Sosveta starejših OT?

Osrednji namen Sosveta starejših je spremljanje stanja na področju starejših, prenos informacij in izmenjava mnenj. "Želimo spodbuditi in nadgraditi sodelovanje med posameznimi deležniki oz. organizacijami, ki neposredno ali posredno vplivajo na življenje, na vsakdan starejših. V naslednji fazi pa tudi sooblikovati konkretne predloge, ukrepe in rešitve, ki jih bomo posredovali pristojnim organom in institucijam," je o poslanstvu Sosveta starejših spregovoril podžupan Ferjan.

Kdo vse bo vključen v delovanje?

Članice in člani Sosveta starejših Občine Tržič so tako, poleg predstavnika Občine Tržič,  predstavnice in predstavniki Društva upokojencev Tržič, Doma Petra Uzarja, Centra za socialno delo Tržič, humanitarni organizaciji Župnijska karitas Tržič – Bistrica in Območno združenje Rdečega križa Tržič kot tudi Društva invalidov Tržič in patronažne službe Zdravstvenega doma Tržič.

Kvalitetna dolgotrajna oskrba velja za poglavitni dejavnik, da je lahko tudi starost lepa in dostojna. Ustanovitev Sosveta starejši Občine Tržič je tako eden izmed pomembnih korakov v pravo smer. "Pred nami je veliko dela, po konstitutivni seji pa sem prepričan, da začenjamo pomembno zgodbo, ki bo izboljšala in polepšala marsikatero življenje," je prepričan Ferjan, ki pojasnjuje, da bodo sestanki praviloma potekali tri do štirikrat letno, ključno pa je nenehno sodelovanje med organizacijami oz. deležniki, ki tvorijo sosvet.

Naslednja redna seja sosveta bo predvidoma v mesecu septembru.

Slika: Sožitje s starejšimi_novinarska konferenca

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...