Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič dobro pripravljeni na novo šolsko leto

2. september 2019

V treh osnovnih in treh podružničnih šolah v občini Tržič, je prag hrama učenosti danes prvič prestopilo 151 prvošolčkov, pet več kot v lanskem šolskem letu.

Največ, 41 prvošolčkov je v OŠ Bistrica, en manj v OŠ Tržič, 33 otrok pa bo prvi razred obiskovalo v OŠ Križe. V Podružničnih šolah v Podljubelju s šestnajstimi in Kovorju s trinajstimi otroki,  je vpis prvošolcev višji kot lani, v PŠ Lom pa jih je osem, dva manj kot v lanskem letu.

 »Prvi šolski dan je dan, ki se ga v Tržiču veselimo in težko pričakujemo. Na eni strani zaradi prvošolčkov, na drugi strani pa zaradi podatkov, ki kažejo na dobro demografijo. Občina Tržič se je, tako kot vsako leto, na prvi šolski dan skrbno pripravila. Delali smo in še delamo na energetski sanaciji vrtca v Križah, v šolah pa so se obnavljale učilnice, hodniki, zunanjost. Za večjo varnost v prometu smo poskrbeli z novim pločnikom v Seničnem, novo je tudi otroško športno igrišče med Sebenjami in Žiganjo vasjo,« za popotnico vsem učencem v novo šolsko leto pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki je zadovoljen, da je postorjeno vse, da bo prvi šolski dan res tak, kot si ga tisti, ki vstopajo na pot znanja, zaslužijo. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...