Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

V občini Tržič se dogaja

30. marec 2021

S 1. aprilom se zapirajo vrata občinske stavbe za zunanje obiskovalce. Občanke in občane vabimo k sodelovanju v anketi o razvoju naše občine. Popolna zapora ceste Retnje – Kovor.

S 1. aprilom zapiramo vrata občinske stavbe za zunanje obiskovalce

Vlada Republike Slovenije je na predlog posvetovalne skupine sprejela ukrepe za zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom 2021, za zajezitev širjenja tretjega vala epidemije COVID-19.

Tako se v četrtek, 1. aprila 2021, zapirajo tudi vrata občinske stavbe v Tržiču za vse zunanje obiskovalce. Skladno z ukrepi bo delo v teh okoliščinah potekalo v spremenjenem obsegu in načinu. S 1. aprilom bodo zaprti tudi galerije, muzeji, knjižnice, glasbene šole in arhivi.

V tem času bomo na Občini Tržič občankam in občanom na voljo po telefonu 04 597 15 10 oziroma preko elektronske pošte obcina@trzic.si.

Občanke in občane občine Tržič prosimo, da se držijo predpisanih ukrepov in z odgovornim ravnanjem pripomorejo k čim hitrejši zaustavitvi epidemije.

Popolna zapora ceste Retnje - Kovor

Zaradi izvedbe sanacijskih del na mostovih na državni cesti, od 29. marca do 10. maja 2021 velja popolna zapora ceste Retnje - Kovor (podvoz pod državno cesto). Obvoz je mogoč preko naselja Loka. Investicija ni v pristojnosti Občine Tržič, vseeno pa prosimo za razumevanje.

Povabilo vsem občankam in občanom k sodelovanju v anketi o razvoju naše občine

Občina Tržič z območjem BPT sodeluje kot pilotno območje v projektu trAILs (Preobrazba alpskih industrijskih območij), ki ga skupaj s partnerji iz drugih alpskih držav izvaja razvojna agencija BSC Kranj, financira pa program INTERREG Alpski prostor. Ob zaključku projekta se je izkazalo za smiselno, da se na našem območju izvede še širši razvojni načrt, ki bo poleg BPT-ja zajemal tudi vplivno območje. V ta namen smo se na Občini Tržič odločili, da priložnost izkoristimo za pripravo razvojnega programa do leta 2030 za območje celotne občine.

Dosedanji razvojni program se je namreč leta 2020 iztekel, pred nami pa so novi izzivi povezani z epidemijo, digitalnimi, demografskimi in podnebnimi spremembami, kakor tudi priprava in zasnova projektov za novo finančno perspektivo EU 2021-2027 ter črpanje sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost.

Občina Tržič z ostalimi deležniki v marcu in aprilu pospešeno izvaja analize ključnih področij. Izvedli bomo tudi razvojno anketo med občani in srečanja oz. delavnice z deležniki na področju gospodarske, prostorske in družbene preobrazbe.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da tudi vi izpolnite razvojno anketo www.1ka.si/trzic2030 ter jo delite naprej oz. še z vaše strani k sodelovanju povabite čim širši krog naših občanov. Anketa je anonimna in bo odprta do 11. aprila 2021. V knjižnici in zdravstvenem domu bodo na voljo tudi tiskani izvodi za osebe, ki so manj vešče digitalne komunikacije.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...